foto/ Posljednji vapaj radnika Tuzla-Kvarca

I direktor s radnicima spreman da skoči s krova silosa, iz Vlade TK poručuju: To se nas ne tiče!

Hronika28.04.16, 11:13h

I direktor s radnicima spreman da skoči s krova silosa, iz Vlade TK poručuju: To se nas ne tiče!
Jedan radnik se okliznuo i malo je nedostajalo da padne u sigurnu smrt. Policija, vatrogasci i hitna pomoć su na licu mjesta, ali nikoga iz Vlade TK

 

 

Rudari koji već 18 dana štrajkuju glađu zbog korupcije u Vladi TK, koji su iz očaja iskopali grobna mjesta u krugu fabrike, što je premijer Vlade TK Bego Gutić bahato okarakterisao kao performans, popeli su se na silos i prijete da će skočiti.

 

tuzla-kvarc2

 

Jedan radnik se okliznuo i malo je nedostajalo da padne u sigurnu smrt. Policija, vatrogasci i hitna pomoć su na licu mjesta, ali nikoga iz Vlade TK.

 

tuzla-kvarc3

 

Još jednom pozivamo premijera Begu Gutića da posjeti rudare i da razgovara o problemu koncesije i problemu korupcije u Vladi TK (navodi se u saopštenju Centra za odgovornu demokratiju Luna).

 

tuzla-kvarc4

 

Kako u međuvremenu COD Luna saznaje, stav Vlade TK povodom prijetnje rudara da će izvršiti samoubistvo skokom sa silosa je da ih se to ne tiče!

 

Korupcija u Vladi TK je pokrenula niz događaja i problema koji su doveli do ove katastrofalne situacije da rudari, nakon 18 dana štrajka glađu, sada prijete da će izvršiti samoubistvo skokom sa silosa. Podsjećamo da se na silos popeo i direktor firme Smajil Velagić. Traži od radnika da odustanu od namjera koje mogu dovesti do tragedije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook