Domaći brend

Preduzetna Džejla Glavović lansira modnu liniju torbi pod imenom 'Jeyla'

ŽENA iN22.04.16, 14:56h

Preduzetna Džejla Glavović lansira modnu liniju torbi pod imenom 'Jeyla'
Koteks Tešanj i njihova modna linija Danial S prepoznali su Džejlin profesionalizam te su došli na ideju da upravo ona predstavi cijeli asortiman koji se sastoji iz dva dijela

 

Jedna od naših najpoznatijih manekenki, Džejla Glavović Očuz, posljednjih dana vrijedno radi na novim kampanjama. Jedna od njih je i ona koja će oduševiti sve ljubiteljice njenog lika ali i domaćeg brenda jer će se na tržištu uskoro pojaviti kolekcija torbi pod nazivom Jeyla- piše Azra

 

Koteks Tešanj i njihova modna linija Danial S prepoznali su Džejlin profesionalizam te su došli na ideju da upravo ona predstavi cijeli asortiman koji se sastoji iz dva dijela.

 

– Firma čije je sjedište u Tešnju, „Koteks Tešanj“ proizvodi odjeću, obuću, ženske tašne i razne specijalne i namjesne artikle i dodatke, a između ostalog proizvodi i opremu za policiju, vojsku i druge specijalne službe. Njihova modna linija Danial S, koja predstavlja sestrinsku firmu i u okviru je Koteksa, proizvodi vrlo zanimljive muške i ženske odjevne predmete i torbe.

 

Saradnja sa kompanijom Koteks počela je krajem prošle godine, kada je Džejla u sklopu sajma tekstila organizirala modne revije. Tad je dogovorena suradnja i snimanje kataloga koje se realiziralo protekle sedmice.

 

– Moram istaći kako nikad dosad nisam radila kampanje za takvu vrstu odjeće i obuće koju koriste specijanlne jedinice, policija, službe civilne zaštite… Iz tog razloga je i bilo vrlo zanimljivo, nesvakidašnje i smatram kako sam se dobro snašla u toj ulozi. Oprema koju sam nosila na snimanju, pored toga što se prodaje na bh. tržištu, izvozi se i u Crnu Goru, Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Njemačku, Italiju, Poljsku, Albaniju, Mađarsku i Rumuniju.

 

Nakon snimanja kataloga za specijalnu opremu Džejla je došla na svoj „teren“ pa je snimanje nastavljeno i za modnu liniju Denial S. Ono što je posebno raduje jeste činjenica da je prva u BiH po kojoj će jedan modni dodatak nositi ime.

 

– U izradi torbe koja će nositi moje ime učestvovala sam skupa sa modelarima i konstruktorima. Torba nosi ime „Jeyla“, jer su me tako prozvali agenti koje me zastupaju na stranim tržištima. Na samom početku moje inostrane karijere preformulirali su moje ime u Jeyla da bi izgovarali pravilno. Kada je riječ o torbi, veliki je kompliment za jednu ženu da neki modni komad nosi njeno ime, a naročito torba, koju svaka žena voli. Torba je izrađena od visokokvalitetne kože koja se nabavlja u istoj fabrici u kojoj kupuje i brend Gucci. Drago mi je da na ovaj način ponovo promovišem domaće jer je kompanija Koteks privredno društvo koje se bavi i otkupom, preradom i prodajom sirove kože, proizvodnjom kožne konfekcije i galanterije, transportom, proizvodnjom i izradom vojne, policijske, taktičke opreme, obuće, galanterije i raznih specijalnih dodataka, pored svoje modne linije Danial S.

 

Džejla ističe kako će torbe sa svojim potpisom rado nositi jer su rađene u oblicima koje ona voli i preferira a birala je i vrstu i boju kože kako bi svaka dama dobila najkvalitetniji proizvod.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook