Za profesionalne i napredne amaterske snimatelje

Novo iz Canona: Kompaktni filmski servo objektiv - operativnost sa preciznošću i kvalitetom

Tehno19.04.16, 16:19h

Novo iz Canona: Kompaktni filmski servo objektiv - operativnost sa preciznošću i kvalitetom
Ovaj objektiv jača Canonovu liniju filmskih servo objektiva, prateći korake CN7x17 i CN20x50. Najnoviji dodatak nudi savršenu ravnotežu operativnosti sa izuzetnom preciznošću i kvalitetom, dajući snimateljima mogućnost da zabilježe izuzetne snimke

 

Canon predstavlja CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S, novi EOS objektiv sa funkcionalnošću filmskog servo stila. Dizajniran za profesionalne i napredne amaterske snimatelje koji koristekamere velikog formata i sa jednim senzorom, ovaj objektiv jača Canonovu liniju filmskih servo objektiva, prateći korake CN7x17 i CN20x50. Najnoviji dodatak nudi savršenu ravnotežu operativnosti sa izuzetnom  preciznošću i kvalitetom, dajući snimateljima mogućnost da zabilježe izuzetne snimke.


Spreman za upotrebu bez potrebe za konfiguracijom, objektiv sadrži servo motor koji se napaja preko konektora na EF držaču, što omogućava ručno snimanje. Za povećanu prilagodljivost, Canon stavlja na tržište i ZSG-C10, opcionalni namjenski držač za zum, idealan za upotrebu s ručnim držačima. Canon danas objavljuje i besplatnu nadogradnju firmvera na filmski servo objektiv CN7x17, dodajući Dual Pixel CMOS AF, Push Auto Iris i AF za jednu snimku ili kontinuirani AF kada se koristi sa Canon Cinema EOS C100 i C300 kamerama.


Izvanredne 4K optičke performanse

Na osnovu nasljeđa Canona u optičkom dizajnu i performansama, CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S posjeduje moć razdvajanja koja odgovara 4K, a kojim se proizvode slike izuzetno visoke kvalitete. Dužina fokusa od 18-80 mm jednaka jeodnosu zuma od 4.4x sa stabilnim T4.4 brojem koji se održava u čitavom opsegu zuma od centra do ivice. Zahvaljujući trima Canon funkcijama za stabilizaciju slike, ovaj objektiv osigurava potpunu stabilnost čak i prilikom ručnog snimanja, savršen za, naprimjer, snimatelje vjenčanja. CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S također posjeduje dijafragmu sa devet oštrica,kako bi se omogućio popularni "bokeh" izgled, te je uravnotežen po pitanju boja, kao i drugi Cinema EOS objektivi.


Savršeni pratilac za korisnike

Sa težinom od samo 1,2 kg, CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S je najmanji i najlakši filmski servo objektiv Canon do sada, pružajući neposredne koristi za mobilne snimatelje, kao što su snimatelji vijesti i intervjua. Njegova kompaktna veličina i težina također znači da se može koristiti za snimanje u stilu drona ili u diskretnim ili ograničenim pozicijama. Nadalje, veoma ga je jednostavno koristiti, bez potrebe za prebacivanjem između objektiva, otvarajući razne mogućnosti snimanja za korisnike pojedince.


Neosporne performanse

CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S ima nevjerojatne servo performanse s obzirom da je servo jedinica ugrađena na kućište, što omogućava precizne operacijedigitalnog zumiranja. Korisnici kao što su stvaraoci dokumentaraca i filmski stvaraocimogu postići maksimalnu brzinu i odziv sa besprijekornim prebacivanjem između automatskog i ručnog fokusiranja i zumiranja. Za one koji koriste nosače za snimanje na ramenu ili ručno snimaju u težim položajima, ZSG-C10 je savršen dodatak – drška  se jednostavno prikači sa strane objektiva, nudeći jednostavnu integraciju i upravljanje zumom.


Objektiv ima minimalnu promjenu dužine fokusa, zahvaljujući unutrašnjem sistemu fokusa od 3 grupe. Korisnici mogu brzo promijeniti fokus bez gubitka uglova gledanja, savršeno za one koji snimaju aktivnosti koje se brzo kreću, kao što su reklame ili korporativni filmovi.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook