proljetna poslastica

Ručak ili večera koja će vas oduševiti: Tjestenina s tikvicama za manje od pola sata!

Auto & Dom13.04.16, 17:40h

Ručak ili večera koja će vas oduševiti: Tjestenina s tikvicama za manje od pola sata!
Proljetni ručak koji će vas sigurno oduševiti

 

Kad baš nemate vremena, a jede vam se nešto slasno, a ne premasno, isprobajte ovaj brzi ručak (ili večeru). 

 

Sastojci:


500 g tjestenine
350 g mladih tikvica
1 manja glavica luka
80 g sušenog mesa
20 g parmezana
4 dL pavlake (biljne)
2 češnja bijelog luka
3 kašike ulja
mješavina začina, biber


Tikvice operite i odrežite im vrhove, a zatim ih s korom naribati na krupno. Luk sitno narežite, a bijeli luk propasirajte. Suho meso narežite na tanke komadiće. Na malo ulja popržite luk i bijeli luk, dodajte suho meso i kratko popržite. Kada ono porumeni, dodajte tikvice i pirjajte ih dok ne omekšaju. Dodajte zatim pavlaku, parmezan i začine prema ukusu, te kuhajte na umjerenoj temperaturi 10 minuta, do željene gustoće. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim je ocijedite od viška tekućine i prelijte umakom.

 

Prijatno!

 

(Zena.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook