09. aprila u pivnici hs

Uživajte u inovativnim okusima: Prvi craft beer attraction u BiH uz Sarajevsko pivo

DEPO CLUBBING22.03.16, 11:44h

Uživajte u inovativnim okusima: Prvi craft beer attraction u BiH uz Sarajevsko pivo
Posjetitelje će zabavljati Acoustic brew band, a svoje proizvode predstavit će sedam craf pivara iz Sarajeva, Mostara, Livna, Doboja, Širokog Brijega, Visokog i Banje Luke

 


Sarajevska pivara d.d.  i The Brew Pub, uz podršku udruženja volimpivo.ba organiziraju Prvi craft beer attraction u BiH, koji će biti održan u Pivnici HS, 9. aprila 2016. godine od 15.00 sati.  Sarajevska pivara organizacijom  ovog pivarskog festivala želi podržati male proizvođače piva.

 

Posjetitelje će zabavljati Acoustic brew band, a svoje proizvode predstavit će sedam craf pivara iz Sarajeva, Mostara, Livna, Doboja, Širokog Brijega, Visokog i Banje Luke.

 

craft-beer-pivnica-hs

 

Svi ljubitelji piva će, osim u Sarajevskom, moći uživati u raznim ale vrstama i okusima kao što su ipa, apa, wit, gruit, porter, stout, red i sl. Decilitar craft piva koštat će 1 KM.

 

Posljednjih nekoliko godina je craft pivo veoma popularno u svijetu, a sam postupak zapravo predstavlja vještinu pravljenja piva u malim pivarama, koje se pravi po tradicionalnim, ali i inovativnim receptima. 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook