Dobre vijesti za korisnike

WhatsApp upravo dobio najbolju opciju ikada

Tehno20.03.16, 21:58h

WhatsApp upravo dobio najbolju opciju ikada
Ove nove opcije možete pronaći na verziji 2.12.535 aplikacije

 

WhatsApp se uvijek trudio biti u vodstvu na više načina, ali s obzirom na impresivno učestala beta izdanja nije uvijek lako popratiti svaku novinu, piše Gsmarena. Ove nove opcije možete pronaći na verziji 2.12.535 aplikacije.

 

WhatsApp od sada podržava djelomično uređivanje teksta, pa tako možete odrediti riječi koje ćete postaviti u kurziv, ili podebljati. Nažalost, to je manje više to. Ali vrijedno je spomenuti kako ove formatirajuće opcije rade i u notifikacijama. A i pošiljateljevo se ime od sada pojavljuje podebljano zbog bolje čitljivosti.

 

Još jedan novitet mogućnost je slanja dokumenata, što je prvi put uvedeno u WhatsAppu prije nekoliko sedmica. Sada ima posebnu opciju na meniju pod nazivom ‘Browse other docs‘. Klikanjem na nju možete povući dokumente iz vašeg Google Drivea ili Microsoft OneDrivea. Trenutačno radi s PDF-ovima kao i osnovnim Docs, Sheets i Presentations dokumentima, koji se konvertiraju u PDF prije slanja, najvjerovatnije kako bi se izbjegli problemi s kompatibilnošću kod primaoca.
 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook