svi kapaciteti MKSJ-A popunjeni

Kakav će to historijski ishod biti: Izricanje presude Radovanu Karadžiću pratit će ogroman broj ljudi

Hronika18.03.16, 20:55h

Kakav će to historijski ishod biti: Izricanje presude Radovanu Karadžiću pratit će ogroman broj ljudi
Nakon okončanja postupka akreditacije Međunarodni sud je registrovao zahtjeve za prisustvo od više od 150 žrtava, preko 200 novinara, više od 50 predstavnika država i članova diplomatskog kora i preko 100 predstavnika akademske zajednice, istraživača i predstavnika organizacija civilnog društva

 

Zbog velikog interesovanja javnosti za prisustvovanje izricanju presude Pretresnog vijeća Radovanu Karadžiću, koje je zakazano za 24. mart, sav raspoloživi prostor u zgradi Međunarodnog suda i okolini je sada u potpunosti popunjen.

 
Nakon okončanja postupka akreditacije Međunarodni sud je registrovao zahtjeve za prisustvo od više od  150 žrtava, preko 200 novinara, više od 50 predstavnika država i članova diplomatskog kora i preko 100 predstavnika akademske zajednice, istraživača i predstavnika organizacija civilnog društva.

 

Kako bi primio što je više moguće posjetilaca, Međunarodni sud koristi sav raspoloživ prostor u sopstvenoj zgradi, kao i dodatni prostor u obližnjem konferencijskom centru World Forum. Cijeli prostor oko zgrade Međunarodnog suda će na dan izricanja presude biti blokiran, a pristup će kontrolisati nizozemska policija.  

 

Međunarodni sud nema kapaciteta da primi dodatne posjetioce i obavještava javnost da će samo pojedincima koji su već registrovani od strane Međunarodnog suda putem postupka akreditacije biti omogućen pristup zgradi MKSJ-a i/ili prostoru u njenoj blizini.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook