Uhapšeni nakon nekoliko sati

Tinejdžer iz BiH učestvovao u otmici taksiste u Austriji: Ubacili ga u gepek i pijani se vozili po Salzburgu

Hronika18.03.16, 08:06h

Tinejdžer iz BiH učestvovao u otmici taksiste u Austriji: Ubacili ga u gepek i pijani se vozili po Salzburgu
Mladići su na putu prema gradu Bischofshofenu iz gepeka izbacili povrijeđenog taksistu, te nakon 30-tak kilometara vožnje se vratili u Salzburg

 

Sedamnaestogodišnjak iz Bosne i Hercegovine i njegov 18-godišnji prijatelj iz Austrije oteli su automobil od taksiste kojeg su stavili u gepek te se nekoliko sati vozali u Salzburgu i okolini ovog grada.

 

Prema navodima austrijskog ORF-a, mladiće koji su bili u alkoholiziranom stanju, je uslikao radar nakon što su vozili brzinom većom od dozvoljene. 

 

Naime, prema pisanju istog izvora, mladići su na putu prema gradu Bischofshofenu iz gepeka izbacili povrijeđenog taksistu, te nakon 30-tak kilometara vožnje se vratili u Salzburg.

 

Kidnapovali su ga tako što su putem telefona pozvali taksi službu. Nakon što je vozač stigao na zakazanu adresu, dvojica mladića su stajala kraj vreće sa drvima. Taksisti su rekli da vreću žele staviti u gepek, a nakon što im je ovaj otvorio gepek, u njega su umjesto vreće gurnuli taksistu i krenuli autoputem prema Bischofshofenu.

 

Nakon što su ga izbacili iz gepeka, taksista je nazvao policiju nakon čega je uslijedilo brzo hapšenje. Prema navodima policije, u trenutku hapšenja dvojac je bio u alkoholiziranom stanju, a novac za alkohol uzeli su od taksiste.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook