U atriju Hotela Europe

Pomoć turistima: Promovirane Android i iOS aplikacije Sarajevo Navigator

Tehno09.03.16, 14:18h

Pomoć turistima: Promovirane Android i iOS aplikacije Sarajevo Navigator
Aplikacije su kreirane za dva najzastupljenija operativna sistema za mobilne uređaje, Android i iOS. Cilj je bio napraviti konceptualno i funkcionalno skoro identične aplikacije, uz zadržavanje korisničkih navika i iskustava specifičnih za navedene operativne sisteme

 

U atriju Hotela Europe, 09. marta, održana je svečana promocija Sarajevo Navigator aplikacija za Android mobilne telefone, iPhone i iPad.

 

Nakon januarskog predstavljanja četverojezičnog, sveobuhvatnog, besplatnog vodiča Destination Sarajevo, Sarajevo Navigator kao destinacijska marketing organizacija, predstavila je javnosti i novi digitalni medij - aplikacije za mobilne uređaje.

 

„Ponosni smo da danas, pred početak turističke sezone, zvanično predstavljamo i aplikacije Sarajevo Navigator, koje će turistima, ali i građanima Sarajeva, olakšati snalaženje i približiti ponudu destinacije Sarajevo. Uz pomoć aplikacija čiji je sadržaj pored lokalnog, dostupan i na engleskom jeziku, vrlo je lako pronaći interesantnu lokaciju ili događaj, a ako Sarajevo ne poznajete dobro, dovoljno je odabrati neku od preporučenih tematskih tura i krenuti sa istraživanjem. Sigurni smo da će aplikaciju jednako dobro prihvatiti i domaći i strani korisnici“, istaknuo je izvršni direktor Sarajevo Navigatora Enis Avdić.

 

navigator-aplikacija1

 

Aplikacije, koje su veoma jednostavne za korištenje i besplatne za download, izradila je programerska firma Lampa Studio d.o.o. 

 

„Aplikacije su kreirane za dva najzastupljenija operativna sistema za mobilne uređaje, Android i iOS. Cilj je bio napraviti konceptualno i funkcionalno skoro identične aplikacije, uz zadržavanje korisničkih navika i iskustava specifičnih za navedene operativne sisteme“, naglasio je Emir Agić, direktor programerske firme Lampa Studio d.o.o.

 

Aplikacije, pri čijoj izradi su korištene najsavremenije tehnologije i dizajnerska rješenja, su turistima, ali i građanima Sarajeva dostupne putem Google Playa-a i App Store-a. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook