NAKON ODLUKE O VRAĆANJU U PRITVOR

Tužilaštvo BiH tvrdi: Nećemo popustiti, imamo 160 materijalnih dokaza protiv Fahrudina Radončića

Front07.03.16, 10:55h

Tužilaštvo BiH tvrdi: Nećemo popustiti, imamo 160 materijalnih dokaza protiv Fahrudina Radončića
Optuženi u ovom predmetu će biti procesuirani kao i svi drugi optuženi, bez obzira na politički položaj, materijalno stanje ili bilo koje druge okolnosti, jer su svi građani pred zakonom jednaki - saopćeno je iz Tužiteljstva BiH

 

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine saopćilo je da je određivanje pritvora u predmetu protiv  Fahrudina Radončića dokaz postojanja pravne države i poruka da niko nije iznad zakona.

 

- Tužiteljstvo BiH postupa po najvišim pravnim standardima i u skladu sa zakonom. Očekujemo da suđenje u ovom predmetu počne, kako bi i građani  i javnost tijekom postupka mogli vidjeti kvalitet i količinu dokaza kojima tužiteljstvo dokazuje krivnju optuženih u ovom predmetu - saopćeno je Tužiteljstva koje smatra apsolutno neprimjerenim "medijske napade i konstrukcije koji dolaze iz lista Dnevni avaz, koji je pod izravnim utjecajem optuženog u ovom predmetu".

 

Činjenica, navodi se u saopćenju, da će tužiteljstvo u ovom predmetu pozvati 27 svjedoka, 4 vještaka i priložiti više od 160 materijalnih dokaza, jasno govori da su potpuno neutemeljene medijske konstrukcije o nekom „montiranom“ ili „političkom“ procesu.

 

- Smatramo da su ovakvi medijski pritisci i napadi na pravosuđe neprimjereni i nedopustivi, te građanima naše zemlje, poručujemo da tužiteljstvo neće popustiti pod bilo kakvim pritiscima. Iskreno nas raduje što su građani i javnost naše zemlje, prepoznali napore Tužiteljstva BiH u borbi protiv korupcije i nezakonitosti, u kojoj nema niti će biti nedodirljivih i političkih zaštićenih osoba. Optuženi u ovom predmetu će biti procesuirani kao i svi drugi optuženi, bez obzira na politički položaj, materijalno stanje  ili bilo koje druge okolnosti, jer su svi građani pred zakonom jednaki - saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook