NAKON VRAĆANJA RADONČIĆA U PRITVOR

Akademik Filipović preneražen: Neko ih mora zaustaviti... Sve podsjeća na pjesmu velikosrpskog nacionaliste 'Ćeraćemo se'!

Front06.03.16, 09:46h

Akademik Filipović preneražen: Neko ih mora zaustaviti... Sve podsjeća na pjesmu velikosrpskog nacionaliste 'Ćeraćemo se'!
Ne znam šta treba uraditi, ali neko mora zaustaviti te ljude. Ja čak promišljam i o tome da Predsjedništvo države abolira cijeli postupak, jer na to ima pravo - izjavio je akademik Filipović


Jedan od najvećih živućih bh. intelektualaca u BiH, predsjednik Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU), akademik Muhamed Filipović, bio je preneražen viješću o ponovnom određivanju pritvora Fahrudinu Radončiću, predsjedniku SBB-a.
 

- Vijest o tome da se gospodin Fahrudin Radončić, jedan od nosećih ljudi koalicije koja obećava BiH izlazak iz krize, mora vratiti u pritvor je prenerazujuća. Ta vijest po svom smislu u meni je pobudila sjećanje na jednu pjesmu velikosrpskog nacionaliste i pjesnika, koju je napisao pod naslovom “Ćeraćemo se”, u kojoj pokazuje krajnju duhovnu humanu i političku intransigenciju, a to znači - ja ću istjerati svoje mimo svakog ljudskog zakona i okvira.


Ovo što se dogodilo upozorava na to kako je snažna opozicija bošnjačkoj slozi koja nam je otvorila horizont i omogućila nam da povjerujemo da imamo izlaz iz postojeće situacije. Ne znam šta treba uraditi, ali neko mora zaustaviti te ljude. Ja čak promišljam i o tome da Predsjedništvo države abolira cijeli postupak, jer na to ima pravo - izjavio je akademik Filipović za Avaz.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook