VIDEO / RAĐA SE NOVI TV HIT IZ SARAJEVSKE ŠKOLE HUMORA

Ekskluzivna premijera na DEPO Portalu: Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera pjevaju za 'Orient Express'

Mediji05.03.16, 13:00h

Ekskluzivna premijera na DEPO Portalu: Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera pjevaju za 'Orient Express'
Premijera video spota/trailera za naslovnu numeru TV serije koja postaje veliki hit u BiH, regionu ali i kod ogromne dijaspore u čitavom svijetu. Dosad je prve 2 epizode pogledalo preko 25000 gledalaca u čitavom svijetu, a naredne 2 epizode se mogu gledati već od ponedeljka, 7. marta

 

 

Premijera video spota/trailera za naslovnu numeru TV serije koja postaje veliki hit u BiH, regionu ali i kod ogromne dijaspore u čitavom svijetu. Dosad je prve 2 epizode pogledalo preko 25.000 gledalaca u čitavom svijetu, a naredne 2 epizode se mogu gledati već od ponedeljka, 7. marta.

 

Pjesma „Men' se čini“ koju su, kao naslovnu numeru TV serije „Dobro došli u Orient Express“, otpjevale velike muzičke zvijezde Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera, dobila je i svoju video verziju. Radi se o muzičkom spotu/traileru sa insertima iz TV serije koja je izazavala veliki interes kod publike u BiH, regionu ali i ogromne dijaspore širom svijeta koja je sa oduševljenjem prihvatila prve dvije epizode koje se premijerno prikazaju na digitalnoj platformi DEPO ZONA i globalnom video servisu VIMEO, tako je dosad preko 2.500 gledalaca pogledalo prve epizode serijala koji sigurnim putem postaje novi vi hit iz sarajevske TV škole humora.


Pjesmu „Men' se čini“ napisali su i muzički aranžirali Mirko Šenkovski Geronimo i Samir Kadirić, virtouz koji je i odsvirao harmoniku za potrebe snimanja pjesme. Na gitari je odsvirao Dragomir Herendić Dragianni, klavijature Laris Pašalić, bas gitaru Zvjezdan Marjanović, bubanj Ante Akrap, dok su vokale otpjevali Vlatka Kopić, Damjan Pirović i Geronimo.  Mix i mastering pjesme urađen je u studiju Hard Work iz Slavonske Požege, a instrumentalni dio numera urađen je u studiju Amadeus. Marina Meštrovića.


Priča TV serije je smještena u sarajevski hotel Orient Express, a glavni junaci priče su hotelski recepcioner Sudo (Mirvad Kurić) i turistički radnik Hoki (Emir Hadžihafizbegović) u vremenu krize i tranzicije. Pored njih dvojice, u seriji se pojavljuje čitava galerija likova koje igraju Vanesa Glodjo (Fikreta, Sudina žena), Bojana Gregorić (Ornela), Saša Petrović (Nick Hadžihafizbey), Andrea Aković (Dunja), Ivo Gregurević (gazda Soldo), Haris Burina (Imšir Šišmirpašić), Slaven Knezović (pjesnik Ilija), Armin Omerović (Demba), Staša Dukić (Tifa), Nedim Malkoćević (Oliver) i drugi. Serija se po ideji i u režiji Jasmina Durakovića, poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih tv projekata u posljednjih 15 godina (Viza za budućnost, Pozitivna geografija, Lud zbunjen normalan), dok scenarije za seriju ispisuje Dževad Hadžić.


Premijerno gledanje tv serije na digitalnoj platformi DEPO ZONA je novost na domaćem tržištu ali ovaj oblik distribucije već je SAD i dobrom dijelu Evrope postao nova praksa (Netflix, Hulu, Aple TV i mnogi drugi digitalni provajderi i servisi). Premijerno gledanje tv serije na ovaj način se naplaćuje, ali se DEPO ZONA potrudila na publici u BiH ali čitavom svijetu ponudi cijenu koja je prilagođena njenim mogućnostima. Tako gledanje čitavog serijala od 6 polusatnih epizoda iznositi nešto manje od 6 KM (ili 2.99 Eura), dok gledanje po epizodi iznosi nešto manje od 2 KM (ili 0.99).  Naredne dvije epizode DEPO ZONA već izbacuje u ponedeljak (7. mart), a posljednje dvije epizode iz prve sezona u petak (11. mart)


Gledajte seriju ovdje: DEPO ZONA ili direktno na VIMEO servisu.

Ovdje možete pogledati i Uputstvo za kupovinu i  gledanje TV serije.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook