DEPO PORTAL SAZNAJE

Vasvija Vidović podnijela pritužbu VSTV protiv Dubaravke Čampare zbog slučaja Radončić

Front04.03.16, 17:57h

Vasvija Vidović podnijela pritužbu VSTV protiv Dubaravke Čampare zbog slučaja Radončić
Advokat Vasvija Vidović podnijela je nedavno Uredu disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Arbenu Murteziću pritužbu protiv tužitelja Tužilaštva BiH Dubravka Čampare, saznaje DEPO Portal


Pritužba se odnosi na Čamparinu zloupotrebu ovlasti i njegovo  ponovljeno nepoštivanje dužnosti tužioca, čime je kršio Zakon o VSTV-u. 
Vidović je, saznajemo, u podnesku iznijela da je Čampara koristeći svoju funkciju nedozvoljeno komunicirao sa svjedokom Azrom Sarić! Tek nakon toga Sarić je dala iskaz na osnovu kojeg je praktično stvoren predmet protiv Fahrudina Radončića i drugih pred Sudom BiH!  

 

Vidović, koja je i ranije prijavljivala Čamparu Uredu disciplinskog tužioca za različita kršenja njegovih dužnosti, iako se o njima još nije očitovalo, u prijavi je, također istakla da je Čampara sa Sarić intenzivno telefonski komunicirao nekoliko dana prije proširivanja istrage protiv Fahrudina Radončića, u decembru 2015. godine. Priložila je i relevatne dokaze koji potječu iz nadležnih institucija. 

 

Ti dokazi, naime, potkrijepili su sumnje da  izjave koje je u tom periodu Sarić davala pred Tužilaštvom BiH nikako nisu mogle karakterizirati kao njene, već da je Sarić kako tvdi Radončićeva odbrana,  instruirana da svjedoči protiv Radončića!  Zauzvrat, Sarić se nadala, smatra poznata advokatica,  protivuslugi od Čampare, odnosno, njegovoj intervenciji u pogledu rješavanja njenog poslovnog statusa.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook