ZBOG KRŠENJA MJERA ZABRANE

Fahrudinu Radončiću ponovo određen pritvor

Front04.03.16, 17:42h

Fahrudinu Radončiću ponovo određen pritvor
Sud Bosne i Hercegovine danas je predsjedniku Saveza za bolju budućnosti BiH (SSB BiH) Fahrudinu Radončiću ponovo odredilo pritvor.

 

Prijedlog za određivanje pritvora Radončiću uputilo je Tužilaštvo BiH tvrdeći da je Radončić prekršio mjere zabrane koje su mu izrečene po puštanju iz pritvora 17. februara.

 

Na današnjem ročištu, na kojem je iznesen prijedlog Tužilaštva, tužilac Emir Neradin je kazao da je Radončić prekršio mjere zabrane odmah po puštanju iz pritvorske jedinice kada je kontaktirao s novinarima i govorio o okolnostima koje se odnose na postupak.

 

Po tvrdnji tužioca, mjere je prekršio i time što je boravio na slavlju priređenom u Avazovom tornju povodom puštanja iz pritvora, 17. februara.

 

Branilac Asim Crnalić tokom ročišta je kazao da su to slabi argumenti Tužilaštva i ustvrdio da Radončić nije u cjelosti poznavao sadržaj sudskog rješenje o puštanju iz pritvora u momentu kad je kontaktirao s novinarima. 

 

- Sadržaj cijelog sudskog rješenja nije znao ni kada se potom na nekoliko minuta pridružio slavlju u Avazovom tornju - kazao je Crnalić.

 

Fahrudin Radončić danas je tokom ročišta, između ostalog, kazao da u spornim momentima nije u cjelosti znao sadržaj sudskog rješenja od 17. februara, da se na navedenom slavlju zadržao svega nekoliko minuta, kao i da ničim nije prekršio mjere zabrane po odlasku sa slavlja.

 

Po njegovim tvrdnjama sve od tada je boravio u vlastitom stanu koji se nalazi u Avazovom tornju, poštujući izrečene mjere zabrane.

 

Radončić je također rekao da je ovdje riječ o "uobičajenoj tendecioznosti Tužilaštva prema njemu".

 

Po riječima Radončića, cilj Tužilaštva BiH je da on za 25 do mjesec dana iz pritvorske jedinice, svjedoči u procesu koji se vodi na Kosovu.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook