VIDEO/ JUBILEJ ALTERNATIVNE SCENE U BIH

Novosadski Ritam Nereda i gosti u petak u klubu Sloga

DEPO CLUBBING03.03.16, 10:09h

Novosadski Ritam Nereda i gosti u petak u klubu Sloga
Nakon deset godina i preko dvije stotine koncerata, obilježava se jubilej značajan za alternativnu scenu u BiH - u petak, 4.marta, u klubu Sloga u Sarajevu priprema se druženje uz Ritam Nereda i goste

 

Baviti se alternativnom muzikom u Bosni i Hercegovini jednako je teško kao i živjeti u njoj. Od 2005. godine i koncerta češkog benda Cerebral Turbulency, grupa prijatelja okupljenih oko BHHC Bookinga pokušava unijeti nešto drugačije u svakodnevnicu života u BiH, organizujući koncerte, turneje, festivale, humanitarne akcije i druženja kako u Sarajevu, tako i širom zemlje.


Etablirana imena svjetske metal, hardcore, punk i rock scene, prijatelji iz poznatih i manje poznatih grupa sa svih strana svijeta, kultni domaći bendovi, demo bendovi, te oni kojima su organizovali prvu svirku, čine jako dug spisak na koji su izuzetno ponosni.


Nakon deset godina i preko dvije stotine koncerata, obilježava se jubilej značajan za alternativnu scenu u BiH - u petak, 4.marta, u klubu Sloga u Sarajevu priprema se druženje uz Ritam Nereda i goste.


 

Dugo očekivani, jedanaesti po redu album novosadskih hc punk rock legendi, sastava Ritam Nereda pod nazivom "To nisi ti", objavljen prije nekoliko mjeseci, donosi 10 novih, svježih, uzbudljivih i brzih pjesama u klasičnom maniru stare škole Ritma nereda.


Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom. Kolekciju legendarnih pjesama kao sto su "Put beznađa", "Crno je sve", "Ne", "10 godina", "Hiljade", "Sećanja", "Heroj" i mnoge druge moći ćete da doživite 4. marta u Sarajevu, u klubu Cinemas Sloga.


Ritam Nereda je svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 27 godina karijere uvjek imao veliku bazu fanova i za naše uslove visoke tiraže, predstavljajući rijedak primjer autorski veoma plodnog sastava čijeg kultnog repertoara ćemo imati jedinstvenu priliku da se podsjetimo i ovom prilikom.


Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju i, između ostalih, Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su poslije slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda bilježi i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens of the Stone Age, Official Motörhead i Red Hot Chili Peppers.

 

Kao support bendovi istu večer će nastupiti bendovi Brainswitch i Putrid Blood. 

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook