GENIJALAN TRIK

Cijelo vrijeme ste pogrešno kuhali tjesteninu, a evo u čemu je fol!

Auto & Dom28.02.16, 18:50h

Cijelo vrijeme ste pogrešno kuhali tjesteninu, a evo u čemu je fol!
Kuhanje tjestenine mnogima je rutinski posao. No, unatoč tome brojne domaćice su još uvijek u potrazi za rješenjem što učiniti da se tjestenina ne lijepi. Ovaj trik bi vam mogao pomoći

 


Naime, ako je vjerovati Haroldu McGeeu, autoru knjige Keys to Good Cooking: A Guide to Making the Best of Foods and Recipes, svi mi tjesteninu kuhamo na potpuno pogrešan način, a to je da šerpu napunimo vodom i dodamo tjesteninu kada voda proključa.


On tvrdi kako je najbolji način da skuhate špagete ili tjesteninu taj da u veliku i dublju tavu stavite tjesteninu, dodate hladnu vodu (tek toliko da prekrije tjesteninu), a tek tada upalite vatru. Tjestenina će biti kuhana za sedam do 10 minuta, ovisi o vrsti. Po potrebi možete povremeno promiješati kuhačom.


Stručnjak kaže kako je upravo u hladnoj vodi rješenje zbog kojeg se tjestenina neće zalijepiti, a potrošit ćete i manje vode, vremena i energije.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook