Ekstra Hrskavo i sočno

Kada ispohujete meso na ovaj način, više nikada nećete drugačije!

Auto & Dom24.02.16, 14:15h

Kada ispohujete meso na ovaj način, više nikada nećete drugačije!
Da bismo dobili hrskavo i sočno pohovano meso, ne moramo ga nužno raditi na klasičan način uz jaje, brašno i mrvice, a i neke nove namirnice osvježit će starinske recepte

 

Piletina je mnogima najukusnije pohovano meso, a ako ćete ga raditi na klasičan način, dobro je znati nekoliko trikova. Prije svega, važno je da bude na sobnoj temperaturi i da ga nasolite makar dva sata prije pripreme. Stavite li hladno meso u vruće ulje, temperatura ulja će pasti i piletina se neće jednakomjerno ispržiti, a zbog toga neće imati ni hrskavu koricu zbog koje toliko volimo takozvane 'pohance'.

 

Prije pohovanja neka na sobnoj temperaturi bude barem pola sata. Kupujete li krušne mrvice, pročitajte sastav jer ponekad imaju nepotrebne dodatke. Ako možete, najbolje je da ih pripremite kod kuće od starog kruha koji ste osušili i samljeli.

 

Susam, kvinoja, parmezan, panko mrvice…

 

Ako vam je već dosadilo klasično pohovanje, probajte meso spremati u susamu jer ćete dobiti hrskavu koricu, ali i drugačiji okus. Susam je zapravo zamjena za krušne mrvice i stavlja se nakon što ste meso uvaljali u brašno i jaja. 

 

Dok jedni vole susam, drugi su apsolutno sigurni da će najhrskavija korica biti ako se meso poha u cornflakesu. Priprema je ista klasičnom pohovanju, ali na kraju se meso oblaže usitnjenim cornflakesom. 

 

Nadalje, korištenjem kvinoje umjesto krušnih mrvica za pohovanje mesa, također ćete dobiti hrskavo pohovano meso, ali u jednoj zdravoj varijanti. Kuhana kvinoja sjajna je za pohovanje jer prilikom pečenja postaje jako hrskava. Pileća prsa uvaljajte u jaja, zatim u kuhanu kvinoju, dodajte sol i papar, a zatim 20 do 25 minuta pecite u pećnici na 220 stupnjeva.

 

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook