VIDEO/ POVRATAK DOMAĆEG HUMORA

Gledajte uskoro na DEPO Zoni i Pink BH: Kad mlada Crnogorka 'zaluta' među sluđene Bosance...

Mediji13.02.16, 18:49h

Gledajte uskoro na DEPO Zoni i Pink BH: Kad mlada Crnogorka 'zaluta' među sluđene Bosance...
DEPO TV u petominutnom prilogu donosi rezime sa nedavno završenog snimanja prvih epizoda domaćeg humorističkog serijala 'Dobrodošli u Orient Express' i predstavlja mlade bh. glumačke nade

 

U Sarajevu je protekle sedmice završeno snimanje prvih epizoda nove bh. humorističke serije 'Dobrodošli u Orient Express', domaćeg igranog projekta koji zajedno realizuju producentska kuća DEPO iz Sarajeva i Pink BiH.

 

Serija je rađena ideji i konceptu Jasmina Durakovića, bh. reditelja i producenta poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih tv projekata u posljednjih 15-tak godina (Viza za budućnost, Pozitivna geografija, Lud zbunjen normalan), dok scenario potpisuje Dževad Hadžić (produkcija Marletti).


Uz plejadu vrsnih domaćih glumaca i zvijezda iz regiona, prvi put pred kamerama pojavljuje se mlada Andrea Aković, studentica glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, koja dolazi iz Crne Gore i svojim temperamentom i karakterističnim dijalektom unosi osvježenje među glavne junake propalog gradskog hotela "Orient Express".


DEPO TV u petominutnom prilogu donosi rezime sa nedavno završenog snimanja, a o svojim ulogama i iskustvima sa seta govore bh. glumačke nade Armin Omerović, Staša Dukić i Andrea Aković, te u ulogama djece Irina Marković i Azer Ćatić...

 


Glavne uloge u seriji igraju Mirvad Kurić, Bojana Gregorić, Emir Hadžihafizbegović, Vanesa Glođo, Saša Petrović, Haris Burin, Edhem Husić, Slaven Kanezović, te doajen ovdašnje pozorišne i filmske scene Ivo Gregurević.


Uz pomenute mlade glumačke snage, tu je i tuzlanski glumac Nedim Malkočević, te atraktivna splitska glumica Klara Mučibašić.


Direktor fotografije je jedan od najboljih bh. snimatelja i fotografa Šahin Šišić, scenografiju je radila Maja Cerić, a kostimografiju Belma Žiško.


TV premijera i prikazivanje serije na Pink BH planirano je od 1. aprila, dok će prije televizijske premijere uslijediti digitalno prikazivanje serije putem DEPO Zone, vodeće online platforme u BiH i na Balkanu za distribuciju širom svijeta putem interneta, što predstavlja novinu u Bosni i Hercegovini.
 
Serijal je podržan od strane bh. kompanije KLAS d.d. Sarajevo, koja je ujedno i partner projekta. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)      


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook