Automehaničari upozoravaju

Provjerite ovo na automobilu prije nego što bude prekasno

Auto & Dom13.02.16, 11:50h

Provjerite ovo na automobilu prije nego što bude prekasno
Zimski uvjeti još uvijek traju, što znači kako je moguće da su niske temperature i sol ostavile traga na gumenim dijelovima ovjesa, zglobovima i kuglama

 

Ista stvar je s rubnjacima, naročito ako ste ih oštetili nakon proklizavanja na cesti. Pritom je upravljač ostao malo “nakoso” te se automobil čudno ponaša, kao da krivuda na cesti, a i gume cvile u zavoju.


Ako je ovo slučaj s vašim automobilom, automehaničar savjetuje da što prije provjerite ovjes vozila i nakon toga napravite optiku, odnosno popularni špur.

 

Naime, dovoljni su milimetarski pomaci koji odstupaju od tvorničkih postavki i gume će se nepravilo trošiti (kao što vidite na fotografiji). Osim toga, može doći do još većeg oštećenja ovjesa. Ovjes se kontrolira pomoću hvatača i kamera koje se postavljaju na kotače vozila.


Kamere su međusobno povezane Bluetoothom te šalju podatke u računalo, gdje poseban software mjeri odstupanja u realnom vremenu.


Podešavanjem na početne vrijednosti cijeli ovjes vozila dovodi se u ispravno stanje, pa se ne morate brinuti o daljnjim popravcima. A ni izletavanjem s ceste.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook