VIDEO/ MRAČNA STRANA BIVŠEg PREDSJEDNIKA HRVATSKE

Nije samo Hasanbegović: Poslušajte govor Stipe Mesića u kojem veliča NDH

Hronika12.02.16, 15:48h

Nije samo Hasanbegović: Poslušajte govor Stipe Mesića u kojem veliča NDH
Velika bura u hrvatskoj, ali regionalnoj javnost posljednjih danas se diže zbog imenovanja na Zlatka Hasanbegovića na poziciju hrvatskog ministra kulture, osobe koja je bila povezana s proustaškim organizacijama i pisala afirmativne tekstove o NDH i ustaškom pokretu. Ipak, mračnu 'ustašku' stranu imao je i bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić

 Krajem 2006. godine prvi put je objaviljen govor Stjepana Mesića u Australiji devedesetih godina. Riječ je o spornoj snimci u kojoj Mesić promovira ustaštvo.

 

U to vrijeme Mesić je bio predsjednik RH, a objava snimka izazvala je veliku buru u regionu. 

 

"U Drugom svjetskom ratu, vidite, Hrvati su dva puta pobijedili i mi nemamo razloga se nikom ispričavati. Ovo što skroz traže od Hrvata - ajde idite kleknuti u Jasenovac, kleknite ovdje... Mi nemamo pred kim šta klečati! Mi smo dva puta pobijedili, a svi drugi samo jednom. Mi smo pobijedili 10. travnja kad su nam Sile osovine priznale Hrvatsku državu i pobijedili smo jer smo se našli poslije rata, opet s pobjednicima, za pobjedničkim stolom", govor je Stjepana Mesića, koji je izazvao niz reakcija.

 

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook