FOTO/ PALA ZADNJA KLAPA

Snimljeni posljednji kadrovi novog humorističkog serijala 'Dobrodošli u Orient Express': Pogledajte foto raport sa seta...

Mediji11.02.16, 15:18h

Snimljeni posljednji kadrovi novog humorističkog serijala 'Dobrodošli u Orient Express':  Pogledajte foto raport sa seta...
U Sarajevu je završeno snimanje tri pilot epizode nove domaće humorističke serije 'Dobrodošli u Orient Express', u kojoj jednu od glavnih uloga igra bh. glumac Mirvad Kurić

 

A kako su protekli posljednji kadrovi na setu, možete pogledati u našoj fotogaleriji.


Uz Mirvada Kurića, glavni akteri serijala su trenutno jedna od najvećih hrvatskih zvijezda Bojana Gregorić, ali i prekaljena bh. glumačka imena poput Emira Hadžihafizbegovića, Vanese Glođo, Saše Petrovića, Harisa Burine, Edhema Husića, Slavena Kanezovića, te doajena ovdašnje pozorišne i filmske scene Ive Gregurevića.


Tu su i mlade glumačke snage Armin Omerović, Nedim Malkočević, Staša Dukić, Andrea Aković, te atraktivna splitska glumica Klara Mučibašić.

 
Riječ je o novom domaćem igranom projektu koji zajedno realizuju producentska kuća DEPO iz Sarajeva i Pink BiH. Serija se radi po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, reditelja i producenta poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih tv projekata u posljednjih 15-tak godina (Viza za budućnost, Pozitivna geografija, Lud zbunjen normalan), dok scenario potpisuje Dževad Hadžić (produkcija Marletti,)
 

Direktor fotografije je jedan od najboljih bh. snimatelja i fotografa Šahin Šišić, scenografiju je radila Maja Cerić, a kostimografiju Belma Žiško.

 
Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom ovdašnjem hotelu koji ostaje bez gostiju i pokušava da nađe svoju priču u tranzicijskom novom vremenu.


TV premijera i prikazivanje serije na Pink BH planirano je od 1. aprila, dok će prije televizijske premijere uslijediti digitalno prikazivanje serije putem DEPO Zone, vodeće online platforme u BiH i na Balkanu za distribuciju širom svijeta putem interneta, što predstavlja novinu u Bosni i Hercegovini.

 
Serijal je podržan od strane bh. kompanije KLAS d.d. Sarajevo, koja je ujedno i partner projekta.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/Foto: Nikola Blagojević)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook