NJEGOVO OBJAŠNJENJE

Ministar Hasanbegović reagirao na fotografiju: Ostavka, zbog čega?

Hronika10.02.16, 20:08h

Ministar Hasanbegović reagirao na fotografiju: Ostavka, zbog čega?
Nakon objave sporne fotografije u tjedniku Novosti, kratkim priopćenjem oglasio se ministar kulture Zlatko Hasanbegović, u kojem tvrdi kako 'je to još jedna u nizu podvala i provokacija'. Naknadno nam je u telefonskom razgovoru rekao da mu je žao što se sve ovo događa te kako je uvjeren da je netko intervenirao na fotografiju

 

Razgovarali smo s ministrom Zlatkom Hasanbegovićem netom nakon što je medijima poslao priopćenje u kojem tvrdi da je intervenirano na spornu fotografiju s naslovnice Novosti, koja izlaze u petak.

 

'Žao mi je jer ovo poprima obilježje ludila. Meni je na prvi pogled jasno da je netko intervenirao na fotografiju. Sjećam se ovog događaja, ali fotografiju prvi put vidim', rekao je za Dnevnik.hr ministar Hasanbegović.

 

Na pitanje o mogućoj ostavci, Hasanbegović kaže: 'Zašto? Zbog fotografije s dvoje hrvatskih vojnika iz 1993. godine?'

 

Ministar Zlatko Hasanbegović očitovao se odmah i u priopćenju: ''Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija kojima me se želi ljudski i moralno diskreditirati te politički likvidirati', kaže ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

 

'Fotografija objavljena u tjedniku Novosti, glasilu Srpskog narodnog vijeća, na kojoj je i laiku vidljiva naknadna intervencija, nije snimljena 1996. već 1993. na splitskoj Rivi i manifestaciji 9. bojne HOS-a, postrojbe u sastavu 4. gardijske brigade Hrvatske vojske. Na slici prepoznajem dvojicu pripadnika te postrojbe i dijelove njihove službene odore. Podsjećam, riječ je o postrojbi čijim su poginulim pripadnicima prije nekog vremena Grad Split i gradonačelnik Baldasar otkrili spomenik. Sve ostalo su insinuacije koje nemam namjeru komentirati', naveo je Hasanbegović.

 

Tjednik Novosti je objavio spornu fotografiju za koju tvrde da je snimljena 1996. godine, te da su je pronašli, listajući časopis Nezavisna država Hrvatska u NSB-u.

 

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook