Kontradiktorne toksikološke analize

Misteriozna smrt u hotelu: Prijateljica Željka Mitrovića Ivana Bakić Bodrožić ubijena?

Hronika10.02.16, 14:51h

Misteriozna smrt u hotelu: Prijateljica Željka Mitrovića Ivana Bakić Bodrožić ubijena?
Ne vjerujemo da je Iva počinila samoubistvo. Slučaj je prepun nelogičnosti, a istraga je obavljena traljavo - kazao je juče Milan Dabić, advokat porodice Bodrožić

 

 

Nada Bodrožić, poslanica u pokrajinskom parlamentu i majka Ivane Bakić Bodrožić (31) koja je u decembru 2014. pronađena mrtva u hotelu „Hajat“, saslušana je juče u Trećem osnovnom tužilaštvu, koje vodi istraga protiv tehničara sa Vojnomedicinske akademije Ljubiše Pavlovića.

 

Bodrožić je dala iskaz u svojstvu oštećene u postupku protiv Pavlovića, za koga se sumnja da je ukrao anestetik „propofol“, dostupan samo u strogo kontrolisanim bolničkim uslovima, i prodao ga njenoj kćerki.

 

Kako "Blic" saznaje, ona je pred tužiocem ponovo govorila o tome kako su joj sumnjive izmjene statusa na Ivinom Facebooku i to nakon njene smrti, kao i to što je u sobi nakon uviđaja pronašla još bočica "propofola".

 

Njen advokat Milan Dabić kazao je novinarima da slučaj prate brojne nelogičnosti, a da je za to odgovorna najprije traljava policijska, kao i istraga koja je vođena na VMA.

 

- Neko ko namjerava da se ubije, ne dogovora s porodicom kićenje jelke. Osnovnu sumnju imamo zbog razlike u toksikološkim analizama. VMA tvrdi da su u krvi nađeni tragovi kokaina i da je uzrok smrti predoziranje, dok u nalazima KC Vojvodine, koje je na naš zahtjev radilo ponovne analize, pronađen je „propofol“ i određen kao uzrok smrti - kazao je Dabić.

 

Zbog različitih mišljenja i nalaza, Dabić je kazao da su sačuvani uzorci Ivanine krvi i da će u krajnjem slučaju tražiti novo vještačenje - i to u inostranstvu.

 

Ivana Bakić Bodrožić pronađena je mrtva u hotelu „Hajat“ 10. decembra 2014. Smrt je odmah opisana kao nenasilna i kao posljedica predoziranja, ali su zbog njenih kontakata sa domaćim „džet-setom“ i vlasnikom RTV „Pink“ odmah pokrenute spekulacije u javnosti. Željko Mitrović je još tada izjavio da su za Ivaninu smrt krivi kriminalci raspoređeni u zdravstvenim ustanovama jer su joj oni prodali kobni anestetik.
 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook