OMER ČEVRA/ FB KOMENTAR PORTPAROLA SBB-A

Frapantno je koliko se lažna ljevica protivi predaji aplikacije BiH za članstvo u EU!


10.02.16, 08:53h

 

Portparol Saveza za bolju budućnost Omer Čevra na svojoj FB stranici donosi osvrt na aktuelna dešavanja oko podnošenja aplikacije BiH za članstvo u Evropskoj uniji, tvrdi da glavni kamen spoticanja na tom putu čine lažni ljevičari u ovoj zemlji i pojašnjava zašto...

 

Neshvatljivo mi je koliko se lažna ljevica u ovoj zemlji trudi da dokaže javnosti kako BiH zapravo nije spremna da podnese aplikaciju za članstvo u EU, iako nam iz EU poručuju da su ohrabreni dinamikom reformi i da trebamo podnijeti aplikaciju, kako bi, uz ubrzani rad na reformskim procesima u ovoj godini, već sredinom 2017. godine mogli dobiti i status kandidata.


Jasno je da lažnim ljevičarima ne odgovora napredak, ne odgovora dogovor, ne odgovora bilo šta što ide u smjeru stabilizacije političkih i međunacionalnih prilika u BiH.

 

Apsolutno mi je frapantna činjenica da nam EU poručuje da podnesemo aplikaciju, a da nam dužebrižnici iz ljevice, koji žive na sukobu i stvaranju međunacionalnih kriza, poručuju da bi podnošenje aplikacije bio potpuno pogrešan potez ove vlasti!. Tome su im se naravno pridružile i pojedine sarajevske "građanske" aktivističke organizacije, koje su obzirom na višemilionska primanja mnogo bliži skraćenici DOO nego NVO.

 

Apsolutno mi je frapantna činjenica da nam EU poručuje da podnesemo aplikaciju, a da nam dužebrižnici iz ljevice, koji žive na sukobu i stvaranju međunacionalnih kriza, poručuju da bi podnošenje aplikacije bio potpuno pogrešan potez ove vlasti!


Može se nedvosmisleno zaključiti da iza posljednjih dešavanja na političkoj sceni u BiH, obavještajno-političkih i špijunskih pokušaja da se kreira sukob između koalicionih partnera kako bi se iziritirao raspad koalicije, iako samo na lokalnom nivou ili nazovimo je lokalnoj dimenziji, stoje između ostalog i mozgovi pojedinih očajnih i nezadovoljnih lažnih ljevičara koji su gladni vlasti i koji strahuju da će ova vlast pokazati, kao što je već pokazala, da stvari mogu krenuti naprijed.


Ključna stvar je predati aplikaciju a onda u narednih 12 mjeseci rješavati bitne i ključne reforme koje će nam omogučiti da dobijemo status kandidata do sredine 2017. godine. Sama činjenica da će ova vlast predati aplikaciju za članstvo u EU predstavljat će dodatni motivirajući faktor za vlast, ali i faktor optimizma za građane.


Neophodno je stvoriti ambijent u zemlji koji će biti pozitivan. Tada će i reforme ići mnogo lakše i biće mnogo prihvatljivije, jer se građani neće više baš tako lako moći prepadati od opozicije sa "trećim entitetima" i "podjelama" ili nekim drugim mistificiranim babarogama od kojih, naravno, nema ništa.

 

Neophodno je stvoriti ambijent u zemlji koji će biti pozitivan. Tada će i reforme ići mnogo lakše i biće mnogo prihvatljivije...


Svi koji nastoje uvjeriti građane ove zemlje da se ne treba podnositi aplikacija za članstvo u EU, pripadaju strukturama koji strahuju da bi upravo ova vlast, ova koalicija, mogla BiH odvesti u EU do 2022. godine.


U svakoj reformi uvijek će biti prozivanja od raznih grupacija za razne "izdaje". Nekad će "izdajnici" bit Srbi, nekad Hrvati, a nekad Bošnjaci, ali to je cijena i činjenično stanje koje se mora prihvatiti i koje se neće moći zaobići ukoliko se istinski želi otpetljati ovaj dvodecenijski čvor zbog kojeg ova zemlja nije u stanju da izađe iz političkog, ustavnopravnog i nacionalnog vakuuma.

 

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.
Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook