Novi detalji obračuna u Hrasnom

Nakon što je ranjen, povrijeđeni zadržan na liječenju; policija pronašla još jednog saučesnika

Hronika10.02.16, 13:38h

Nakon što je ranjen, povrijeđeni zadržan na liječenju; policija pronašla još jednog saučesnika
U utorak u 18.50 sati, obaviještena je Druga Policijska uprava (II PU) da je u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba upotrijebila vatreno oružje. Tom prilikom je povrijeđen A.D., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen

 

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo, gdje se ljekar nije mogao izjasniti o stepenu povreda, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju.

 

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da je izvršilac pomenutog krivičnog djela M.E. iz Sarajeva sa kojim se u društvu nalazio T.S. iz Sarajeva.

 

Pomenutog dana u 20.15 sati u ulici Trg žrtava Srebrenice, općina Novo Sarajevo, pronađen je i lišen slobode T.S., rođen 1986., nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomaganje u izvršenju krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.  

 

O tom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a T.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a KS, koji nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku osumnjičenog M.E.

 

 (DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook