Horor u Austriji

Izbjeglica iz Iraka u Beču silovao dječaka porijeklom iz Srbije: 'Imao sam previše seksualne energije!'

Hronika08.02.16, 21:57h

Izbjeglica iz Iraka u Beču silovao dječaka porijeklom iz Srbije: 'Imao sam previše seksualne energije!'
Dječak kojeg je u Beču na bazenu silovao izbjeglica iz Iraka, porijeklom je iz Srbije, objavili su u ponedjeljak beogradski mediji, pozivajući se na pisanje bečkog lista "Heute"



 Prema navodima tog lista, porodica silovanog dječaka pobjegla je još devedesetih godina iz Srbije u Austriju, a njegova je majka, koju su mediji predstavili kao Dunju R, izjavila je da "silovatelj mora ići u zatvor".



 Ona je naglasila da su njegove izjave monstruozne jer se branio time kako je “imao previše seksualne energije”, piše bečki list.



 Dvadesetogodišnji imigrant iz Iraka odvukao je desetogodišnjeg dječaka u toalet na javnom bazenu Teresienbad, gdje ga je silovao, a dječak je s teškim ozljedama hitno primljen u bolnicu.



 "Želim da silovatelj mog sina bude deportiran, ali tek nakon što bude izdržao kaznu zatvora ovdje... Ožiljci na njegovoj duši vjerovatno nikada neće zarasti.  Može zaspati samo ako uzima tablete za smirenje. Viče i plače svake noći. U školi je spominjao samoubistvo”, rekla je majka ovog desetogodišnjaka.



 Austrijska policija priopćila je u nedjelju da je izbjeglica iz Iraka uhapšen zbog toga što je u decembru prošle godine silovao desetogodišnjeg dječaka na bazenu u Beču.



 Osumnjičeni silovatelj, koji je u Austriju došao preko Balkana 13. septembra priznao je policiji da je to učinio iz "hitne seksualne potrebe" te da je “učinio ogromnu grešku”, navode lokalni mediji, pozivajući se na zapisnik sa ispitivanja. 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook