Veliko priznanje

Exit proglašen najboljim evropskim festivalom za 2016.

Zabava08.02.16, 16:20h

Exit proglašen najboljim evropskim festivalom za 2016.
Ljetni muzički festival Exit proglašen je najboljim europskim festivalom za 2016. godinu od strane vodeće europske turističke organizacije "European Best Destinations", koje to priznanje dodjeljuje u suradnji s Europskom komisijom, priopćio je u ponedjeljak Exit tim

 

 

Drugo mjesto pripalo je engleskom festivalu "Secret Garden", belgijskom Tomorrowlandu treće, Glastonburyju četvrto, a mađarskom Szigeta festivalu peto mjesto.   

 

Iz "European Best Destinations" je priopćeno kako su ljetni muzički  festivali dio europskog identiteta i da je Exit postao jedan od najvažnijih festivala na svijetu. 

 

"S vašim festivalom doprinosite privlačnosti Europe kao svjetske destinacije broj jedan u svijetu", navodi se u priopćenju iz Bruxellesa.  

 

"Posebno je zadovoljstvo što smo uspjeli da pozicioniramo Exit ispred svih ostalih vodećih europskih festivala s desetostruko većim proračunima i što smo Novi Sad i cijelu Srbiju ponovo učinili festivalskom prijestolnicom Europe", rekao je Osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević.       

 

"European Best Destinations" je europska krovna organizacija za promociju europske kulture i turizma, čije članstvo čini čak 355 turističkih organizacija širom Europe, a njen rad i godišnja priznanja, za koja redovno glasaju stotine tisuća putnika širom svijeta, direktno utječu na promociju nagrađenih destinacija koje zatim bilježe rast turista i investitora. 

 

Exit festival ove će se godine održavati od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more, gdje će na plaži "Jaz" od 14 do 16. jula biti održan treći Sea Dance festival. 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook