OTIŠAO U SIRIJU PREKO NJEMAČKE

Tinejdžer iz Crne Gore ubijen boreći se na strani ISIS-a: Ljudima se bliži čas polaganja računa njihova

Hronika08.02.16, 11:17h

Tinejdžer iz Crne Gore ubijen boreći se na strani ISIS-a: Ljudima se bliži čas polaganja računa njihova
Osamnaestogodišnji Ernad Huseinović iz Plava u Crnoj Gori, ubijen je u siječnju boreći se na strani Islamske države u Siriji, pišu prištinski mediji na albanskom, a prenosi srpski Blic


Tinejdžer iz Plava poginuo je u bombardiranju 20. siječnja ove godine, a u travnju 2015. je iz njemačkog Bochuma, gdje je živio neko vrijeme i stupio u kontakt s osobama koje su mu pomogle da se pridruži džihadistima, otišao u Siriju.

 

Obitelj Huseinović je ovih dana saznala za smrt svog člana. Podgorički Dan neslužbeno saznaje da je mladić više od pola godine proveo na ratištu u Siriji, a njegovu smrt potvrdili su i službeni izvori.

 

Podgorica je prije 12 mjeseci iznijela podatak da se u redovima IS-a bori tek šest državljana ove zemlje. Danas se neslužbeno govori o desetak mladih ljudi koji su se otišli boriti 'protiv nevjernika'. Zanimljivo je da na svojim Facebook profilima ne kriju svoje opredjeljenje za džihad, baš kao ni Ernad Huseinović.

 

U srpnju 2015. tamo stoji njegova posljednja javna objava, a glasi: 'Ljudima se bliži čas polaganja računa njihova, a oni, bezbrižni, ne mare za to.

 

Iz Plava u Crnoj Gori trenutno se bore u Siriji i braća Džemal i Kenan Canović, kao i Omar Redžepagić. Semir Hasanagić je pak navodno u redovima Islamske države sa svojom suprugom Ines Canović.

 

U Siriji ratuju i Adem Mustafić iz Bara, E. K. iz Bijelog Polja i S. F. i A. F. iz Rožaja. U dva navrata u tu zemlju je pokušao ući i Baranin Hasib Kastrati, kome su crnogorske obavještajne službe izgubile svaki trag, prenosi srpski Blic.

 

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook