IZ BILTENA MUP-A KS

Crna subota u Sarajevu: U kafiću Walter zaštitar pretukao gosta, zbog povreda završio na neurohirurgiji

Hronika07.02.16, 12:02h

Crna subota u Sarajevu: U kafiću Walter zaštitar pretukao gosta, zbog povreda završio na neurohirurgiji
U subotu 6. februara 2 sata iza ponoći, Prva PU-PS Centar obaviještena je da su ispred ugostiteljskog objekta " PUB Walter", ulici Valtera Perića broj 16, općina Centar, fizički napadnuti H.M. i Š.A., saopšteno je iz MUP-a KS

 


Policija je na mjestu događaja  zatekla Š.A. sa vidnim povredama glave. On je prevezen na KUM UKCS gdje konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede, te je zadržan na Klinici neurohirurgije na liječenju.


U razgovoru sa H.M., koji je također zatečen na licu mjesta, policija je dobila informacije  da su njih dvojicu napali pripadnici zaštitarske agencije koji su osiguravali navedeni objekat i zatečeni su u njemu.  


Radi se o K.D, K.M., S.C. i K.N. Istražujući ovaj slučaj, jučer oko 10,10 sati policija je privela zaštitara K.M. rođenog 1990. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda.

 

On je uhapšen i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O svemu je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, navodi se u saopštenju MUP-a KS.

 

Za 24 sata uručeno čak 430 prekršajnih naloga

 

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 430 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 58 vozača.

 

lz saobracaja je isključeno 47 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dva lica bez položenog vozačkog ispita, pet vozača zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, 12 motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i devet neregistrovanih vozila, saopćilo je Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook