VIDEO/ DOGAĐAJ O KOJEM SE PRIČA

Kako je Fikret iz Tešnja savladao mlade razbojnike: Kaže meni onaj s pištoljem...

Hronika06.02.16, 15:49h

Kako je Fikret iz Tešnja savladao mlade razbojnike: Kaže meni onaj s pištoljem...
Malo ko se u životu nađe u situaciji u kakvoj se prošle subote, sat prije ponoći, našao poznati tešanjski taksista. U pumpi u mjestu Tešanjka u koju redovno navraća zatekao je maskirane pljačkaše...

 


“I ja ulazim unutra iznenađen, rekoh, hajde momci sa motora. Ja njima kažem, momci nemojte se igrati s tim maskama, nemojte se šaliti, međutim onaj meni s pištoljem kaže hajde ti tamo”, prisjeća se Fikret Hadžimovski.


Sve što se desilo nakon toga dugo će se prepričavati. Snimak pljačke zabilježen kamerom videonadzora pregledan je desetine hiljada puta.


“Nisam oklijevao, tri-četiri sekunde ja sam reagovao, ja sam eliminisao pištolj i pogurao sam ga prema vratima, ne znajući da li onaj prvi ima pištolj, da li nema. Ja sam njih izgur'o, onda su oni uspjeli tako i pobjeći”, dodaje Hadžimovski.


Pljačkaši su sa sobom odnijeli 2.500 maraka. No, ubrzo su uhapšeni. Prema informaciji iz MUP-a Ze-do kantona, radi se o jednom 19-godišnjaku i jednom maloljetniku iz susjedne Usore. Pljačkaši su predati kantonalnom tužilaštvu.


“Tu noć nisam bio na smjeni, bile su kolege. Bilo je malo šok, zatrefilo ih je baš iznenada, ali u svakom slučaju dobro je naišao ovaj taksista”, kaže Almedin Pezer, radnik benzinske pumpe.


“Svako na neki način nešto rizikuje, pa i ja sam vjerovatno rizikovao, ali eto, oni su mi osim toga i prijatelji sa benzinske, poznanici”, dodaje Hadžimovski.

 


O reakciji tešanjskog taksiste dugo će se pričati u kraju gdje su pljačke pumpi, trgovina i kladionica sve češće. Ohrabruje to što pljačkaši najčešće budu otkriveni i kažnjeni, no malo više kontrole i nadzora od strane policije ne bi bilo na odmet.

 

(TV1/DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook