Video / Udruženje mladih umjetnika BiH predstavlja

Pogledajte trailer za novi film 'Seven days in UAE'

Kultura06.02.16, 10:22h

Pogledajte trailer za novi film 'Seven days in UAE'
Udruženje mladih umjetnika Bosne i Hercegovine juče je zvanično predstavilo trailer za novi film koji nosi naziv 'Seven days in UAE'

 


Produkciju filma potpisuje upravo ovo Udruženje čija su dva člana Kenan Musić, reditelj i Nerim Hasić, producent filma boravili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 11. do 26. decembra 2015. godine. 


Film donosi priču o tradiciji i modernizaciji jedne od najrazvijenijih i najbogatijih država svijeta kroz perspektivu dva mladića koji u UAE odlaze na godišnji odmor. S obzirom na činjenicu da u Emiratima živi i veliki broj državljana Bosne i Hercegovine film priča priču Dubaia, Abu Dhabija, Ras Al Khaimana i Shahrijara kroz prizmu naših ljudi koji tamo već dugo žive i rade. 

 

U filmu se pored glavnog aktera pojavljuju i Nejra Musić, Alma Čamdzić, sestre Hatibović, Beba Hadžić, ali i direktor Skeikh Zayed festivala Adel Asaadi kao i bivši ministar unutrašnjih poslova u Emiratima sheikh Mohammed Al Qasimi. Pored njih film donosi i priču o sportskim trenerima, turističkim radnicima, inžinjerima i sportistima iz naše zemlje. Film donosi i kadrove najluksuzninih lokacija na svijetu koje se upravo nalaze u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

 

Trajanje filma je 40 minuta, a konceptualno je napravljen kao avanturistički dokumentarni film. 

 

Udruženje mladih umjetnika premijeru i TV prikazivanje filma najavljuje za mart ove godine. 

 

Inače, Udruženje mladih umjetnika do sada je radilo nekoliko velikih filmakih projekata kao sto su film Kenana Musića 'Politika i drugi zločini' , igrani film 'Svjetla grada' te produkciju Sarajevo Youth Film Festivala. 

 

SE7EN DAYS IN UAE (2016) - Official Trailer (HD) from Kenan Music on Vimeo.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook