Bit će završen do 28. februara

Započeo projekt renoviranja Stadiona Grbavica

Sport05.02.16, 20:37h

Započeo projekt renoviranja Stadiona Grbavica
Fudbalski klub Željezničar započeo je projekt renoviranja Stadiona Grbavica koji će do 28. februara i prve utakmice proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige BiH dobiti novo ruho, saopćeno je iz kluba


- Budući da se u narednim godinama planira realizovati projekt izgradnje potpuno novog Stadiona Grbavica, nije moguće, a niti ekonomski isplativo, ulagati u velike infrastrukturne projekte na Stadionu. Međutim, uz određena minimalna ulaganja, moguće je poboljšati uslove za sve naše simpatizere i navijače tokom posjete i boravka na našim domaćim utakmica - rekao je član Upravnog odbora FK Željezničar Almir Hadžiosmanović, koji je zadužen za implementaciju projekta.



Projekt renoviranja uključuje sanaciju mokrih čvorova na južnoj, zapadnoj i sjevernoj tribini, postavljanje krova na zapadnoj tribini, zamjenu polomljenih stolica južnoj i sjevernoj tribini, potpunu rekonstrukciju novinarskih loža, kupovinu novog LED displeja koji će zamijeniti postojeći semafor te brendiranje Stadiona. Poštujući sve zakonske legislative, Klub je za potrebe organizacije noćnih utakmica obezbijedio i potrebni agregat dok će s ciljem zadovoljavanja svih želja i potreba simpatizera i navijača FK Željezničar, na platou kod ulaza na južnu tribinu biti postavljen kiosk za prodaju 'grickalica', sokova i rekvizita.



Po riječima menadžera pravnih i administrativnih poslova FK Željezničar Amera Duvnjaka, ukupna vrijednost projekta iznosi 94.355,83 KM.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook