NAJMASOVNIJE TAKMIČENJE U MALOM NOGOMETU ZA SREDNJOŠKOLCE U BIH

Počinje Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS

Sport05.02.16, 16:21h

Počinje Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS
U skladu sa svojom misijom podrške razvoju šire društvene zajednice, Bosnalijek je generalni pokrovitelj ovog značajnog takmičenja


U nedjelju, 7. februara, u  maloj sali centra Skenderija u 10:30h, svečano će se otvoriti Liga srednjih škola. Organizator ovog najmasovnijeg amaterskog fudbalskog takmičenja u BiH, koje ove godine nosi naziv Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS, je Udruženje za razvoj sporta Sport Centar (URS SC).


U skladu sa svojom misijom podrške razvoju šire društvene zajednice Bosnalijek je generalni pokrovitelj ovog značajnog takmičenja. Kao prijatelj sporta, posebno kada je riječ o djeci i omladini, aktivno učestvuje u njegovoj organizaciji.


„Podrška Bosnalijeka usmjerena je, ne samo ka područjima prevencije i očuvanja zdravlja, već i prema projektima koji unapređuju i stvaraju zdrave životne navike kod mladih ljudi“, istakao je marketing menadžer Bosnalijeka Kenan Kekić.


Prema njegovim rječima Liga srednjih škola Kantona Sarajevo, ove godine, nosi naziv Royal SPORT Jelly što označava nastavak saradnje URS Sport Centar i Bosnalijeka.


Osnovna svrha projekta Liga srednjih škola Kantona Sarajevo, kroz koji je prodefilovalo mnogo sadašnjih profesionalnih fudbalera, je stvaranje sportskog ambijenta za mlade u Kantonu Sarajevo. U ovaj projekat su uključene sve škole sa područja KS-a.

 
Pored Bosnalijeka kao generalnog pokrovitelja, Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS se održava i uz pokroviteljstvo Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.


Pred oko tri stotine dječaka i stotinu djevojčica je tri mjeseca uzbudljivog takmičenja. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu u malu dvoranu Skenderija i podrže mlade sportiste. Sve informacije, slike, izvještaje, najbolje strijelce i rezultate ćete svakodnevno moći pratiti na portalu www.scsport.ba u rubricu Liga srednjih škola.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook