DEPO TIP/KOMEDIJA U MONUMENT KLUBU

Legenda o Sandžakliji koji se vraća kući

Kultura30.01.16, 20:40h

 Legenda o Sandžakliji koji se vraća kući
U sarajevskom klubu Monument u ponedjeljak 1. februara, bit će odigrana predstava "Došljo-Legenda o Sandžakliji koji se vraća kući". U predstavi glumi Admir Šehović, a tekst je napisao Admir Crvčanin, mladi bh. režiser

 

Ovaj dvojac je već sarađivao na hip-hop mjuziklu "Promjena" koji je oduševio bh. javnost.

 

"Postoji starosandžačka izreka koja kaže da 'svi putevi vode u Sarajevo'. I iz našeg iskustva ta izreka djeluje poprilično tačna. Mi smo odlučili, ako ne u stvarnom životu, da barem na daskama koje život znače pokušamo naći taj skriveni puteljak koji vodi iz Sarajeva", kazao je autor Cvrčanin.

 

Inače, mladi Cvrčanin je nedavno skrenuo pažnju sa sebe i intrigantnim dokumentaracem „Napadanje“ , ispovjed Mevlida Jašarevića o terorističkom napadu na Američku ambasadu u Sarajevu.

 

Predstava također govori o stereotipima i predrasudama onih koji žive u gradu i onih koji u njega dolaze.

 

"Sarajevom kruži urbana legenda da postoji Sandžaklija koji se vratio kući. Ovo je predstava upravo o njemu", stoji u pozivu za predstavu.

 

Ukoliko želite da se nasmijete i uživate, dođite 1. februara u Monument i pogledajte predstavu "Došljo-Legenda o Sandžakliji koji se vraća kući" s početkom u 20:30 sati. 

 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook