Poster for Tomorrow

Top 10 najboljih plakata u ULUPUBIH

DEPO Art11.12.15, 10:32h

Top 10 najboljih plakata u ULUPUBIH
Povodom obilježavanja 10. decembra, Svjetskog dana ljudskih prava, širom svijeta, pa i u Sarajevu, tokom ovog mjeseca će biti otvorene izložbe organizacije Poster for Tomorrow, u saradnji sa ULUPUBIH

 


ULUPUBIH već četvrtu godinu organizuje izložbu 100 najboljih plakata sa Poster for Tomorrow konkursa, a ove godine pomoć u organizaciji izložbe pružio je i Centar za kulturu Kantona Sarajevo.


Ovogodišnja tema konkursa na koji je stiglo 4.980 plakata bila je "Pravo na zdravstvo".


Žiri koji se sastao u Parizu 9. oktobra ove godine odabrao je 100 najboljih plakata koji će imati priliku da vidi publika u skoro 200 gradova u cijelom svijetu: u Parizu, Londonu, Njujorku, Madridu, Atini... i Sarajevu. I 10 najboljih - Top 10 designers: Dariush Allahyari; Iran, Eva Chan; Belgium, Baron Chau; Australia, Leslie Chuquin; Ecuador, Elham Hemmat; Iran, Janani Iyer; India, Dhiya Khairina; South Korea, Martin Martinez; Canada, Selcuk Ozis; Turkey and Baowen Zhang; China.

 

ulupubih-posteri


Žiri su činili: Ruedi Baur iz Švajcarske, Marion Deuchars iz Velike Britanija, Lex Drewinski iz Njemačke, Rafiq Elmansy iz Egipta, Cédric Gatillon iz Francuske, Cheryl Heller iz SAD-a, Mila Melank iz Bosne i Hercegovine i Florence Robert-Vissy iz Maroka.


Cilj projekta Poster for Tomorrow je promocija ljudskih prava, a u prethodnim godinama teme su bile: Rodna ravnopravnost, Pravo na stanovanje, Pravo na rad itd.

 

Ovogodišnje top 10 plakate možete pogledati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook