BAKIR HADŽIOMEROVIĆ/ BLOG KOMENTAR

Zašto Izetbegović šalje u kanal nesposobnog Čamparu: Ne brani on Radončića, već spašava sebe!


07.12.15, 12:21h


I zbilja, ničeg ponižavajućeg ne bi smjelo biti u iznošenju istine! I tu se, valjda, svi skupa i zajednički slažemo. Ali u ponižavanju ljudskog intelekta od SDA itekako ima spornih i neprobavljivih stvari.


Dakle, nije ponižavajuće to što je Bakir Izetbegović "nizvodu" pustio svog kućnog tužitelja Čamparu (možda je i vrijedilo truda riješiti se balasta pravosudnog diletanta koji je čak i u procesu Mevlidu Jašareviću - koji je, sjećate se toga, satima uz tv prenos pucao po američkoj ambasadi - uspio načiniti proceduralne pogreške); međutim sporno je, kako ono SDA kaže u saopštenju NE BI SMJELO BITI, da nam lider te duboko kriminalizirane stranke danas prodaje damu pod bubrege samo kako bi od vlastite nesposobnosti i dokazanog nedostatka intelektualnih kapaciteta, spasio već svoju drugu koaliciju i to samo godinu dana nakon izbora.


Zato griješe svi oni koji misle da Izetbegović ovdje brani Fahrudina Radončića slanjem u kanal jednog nesposobnog i duboko kompromitiranog tužitelja. Ne, nikako! Na ovaj način Izetbegović zapravo spašava svoju guzicu - za kakvu-takvu vlast, a i vlastitu ambicioznu ženu ka čelu sarajevskog Kliničkog centra.


U tome je kvaka, ništa mudro...

 

Saopćenje SDA: Nema ničeg ponižavajućeg u iznošenju istine

U današnjem saopćenju SDP, uz niz neutemeljenih i drskih kvalifikacija karakterističnih za javni diskurs ove stranke, predsjednika SDA Bakira Izetbegovića optužuje  da je „skandalozno ponizio bh.pravosuđe“.


SDA odbacuje ove providne insinuacije SDP koje su lansirane  s ciljem politizacije  i sticanja jeftinih političkih poena. SDA ističe da nema  nema ništa ponižavajuće  u iznošenju istine.A nedvojbena je istina da su niz visokopozicioniranih političara, među njima  neki bivši i sadašnji članovi Predsjedništva BiH, prošli kroz pravosudnu golgotu,pa i zatvore, da bi zatim bili oslobođeni. Potrošena su sredstva poreskih obveznika, potrošen je mir i čast uglednih ljudi, potrošen je time  ugled i autoritet samog pravosuđa.


Nažalost, time je dat i kamen u šake onima  koji pokušavaju dovesti u pitanje nepristrasnost i dignitet  tužilaca,te na taj način usmjeriti reformu pravosuđa u krivom smjeru. SDA nikada nije utjecala na rad pravosuđa,ona je samo podržavala njegovu nezavisnost i profesionalnost.  SDP je bio politička snaga koja je tokom proteklog mandata sramnim sporazumom sa SNSD-om pokušala da tužioce na svim nivoima u BiH stavi pod političku kontrolu. SDA se tome oštro suprotstavila i bila vodeća politička snaga u sprečavanju SDP-a i SNSD-a  da realiziraju taj sporazum.


Upravo je SDP  negativno usmjeravao rad tužioca na raznim nivoima.Podsjetićemo javnost na samo dva, od niza negativnih primjera. Jedan se odnosi na podmetanje dokaza u slučaju Budimir,kada je bilo potrebno ukloniti predsjednika Federacije sa puta SDP-a. Drugi primjer se odnosi na skandalozno i pred očima kompletne bh.javnosti izvedeno zataškavanje afere „Reket“ kada je trebalo zaštititi niz visokopozicioniranih kadrova SDP.


SDA će insistirati na raščišćavanju  afere „Reket“, ali i na raskrinkavanju niza kriminalnih radnji počinjenih pri ustupanju poslova i odabira strateških partnera u vremenu vladavine SDP-a i premijera Nermina Nikšića.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook