Skrivena u vrećama s kafom

Crna Gora: U barskoj luci pronađeno 33 kilograma kokaina

Hronika01.12.15, 21:08h

Crna Gora: U barskoj luci pronađeno 33 kilograma kokaina
Carinski službenici u luci Bar pronašli su jutros u džakovima s kafom 33 kilograma kokaina, a crnogorska policija radi na identifikovanju lica koja su pokušala da prokrijumčare zaplijenjenu drogu, javlja Anadolu Agency (AA)

 

Kako je večeras saopšteno iz Uprave carina i Uprave policije Crne Gore, prilikom uskladištenja kontejnera sa kafom, koji su u Luku Bar dopremljeni 25. novembra 2015. godine, brodom "TONGAN II", carinski službenici su, na osnovu lučke dokumentacije i analize rizika, pristupili pregledu određenog broja kontejnera koji su stigli iz Brazila. Kontrolom kontejnera, koji su izdvojeni za detaljni pregled, utvrđeno je da su carinska obilježja jednog kontejnera oštećena, ali da se radi o identičnom broju plombe koji je naveden na teretnici.

 

"Nakon otvaranja kontejnera, primijećeno je da se na vrhu nalazi vreća koja po boji i obliku nije odgovarala prijavljenoj robi, što je izazvalo dodatnu sumnju carinika. Otvaranjem vreće, carinici su pronašli robu koja izgledom i tvrdoćom odgovara uobičajenim pakovanjima narkotika koji se krijumčare. Carinici su u vreći pronašli oko 33 kilograma kokaina", navedeno je u saopštenju Uprave carina i Uprave policije.

 

Prilikom uviđaja, iz džaka je uzeto 30 pakovanja oblijepljenih PVC folijom, u kojima se nalazio kokain. Zaplijenjena roba je proslijeđena Forenzičkom centru u Danilovgradu na dalja vještačenja.

 

"Kriminalistički tehničar Centra bezbjednosti Bar je uradio preliminarnu hemijsku analizu i mjerenje mase, kojom prilikom je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi kokain bruto mase 33.438,6 grama", saopštila je Uprava policije.

 

Policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikacije počinioca krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga.

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook