Parlament FBiH

SBB traži smjenu SDA-ovog ministra Čampare

Front01.12.15, 15:51h

SBB traži smjenu SDA-ovog ministra Čampare
Zastupnici DF-a i SDP-a u Parlamentu FBiH zatražili su od policijskih agencija bolju sigurnosnu situaciju, nakon što je 2015. godinu u FBiH obilježio niz teških prekršaja i zločina

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara (SDA) rekao je danas da je sigurnosna situacija u Federaciji zadovoljavajuća. Policijske agencije, dodao je ministar, imaju kontrolu nad svakim pedljom zemlje u Federaciji, pa čak i Maočom, za koju se često navodi da je van sistema BiH.

 

Čampara je priznao da Bosna i Hercegovina ima ozbiljan problem sa terirozmom, koji je, rekao je, osim BiH zahvatio i druge dijelove svijeta. Sigurnosne agencije rade sve kako bi ovoj pošasti stali ukraj. 

 

SDP-ov zastupnik Elvir Karajbić upozorava da sigurnosna situacija u zemlji ipak ne može biti zadovoljavajuća; privredni kriminal u prvih šest mjeseci ove godine uvećan je za 10,3 posto, korupcija za 45,5 posto, broj ubistava za 22 posto, silovanja za 22,4 posto.

 

- Ubijaju nam se radnici – upozorio je Karajbić.

 

Suzana Galić Franjka iz DF podsjetila je na nedavni zločin u Livnu, u kojem je sin ubio majku i neke druge članove porodice. Radilo se o muškarcu koji je policiji bio poznat od ranije. Za ovaj zločin još niko nije preuzeo odgovornost.

 

Nasir Beganović iz SBB-a pozvao je Čamparu da podnese ostavku, piše Patria.
 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook