Ugovor stupa na snagu u januaru 2016. godine

Bisnode kupio Bonline d.o.o. u Hrvatskoj, Bonitetna hiša I d.o.o. u Sloveniji i Rating d.o.o. u Srbiji

Biznis Klub30.11.15, 15:27h

Bisnode kupio Bonline d.o.o. u Hrvatskoj, Bonitetna hiša I d.o.o. u Sloveniji i Rating d.o.o. u Srbiji
Prošlosedmičnim potpisivanjem ugovora, koji stupa na snagu januara 2016. godine, Bisnode postao je vlasnik triju bonitetnih kuća koje su do sada bile zastupnik preduzeća Dun&Bradstreet u ovom dijelu Europe - Bonline d.o.o. u Hrvatskoj, Bonitetna hiša I d.o.o. u Sloveniji te firma Rating d.o.o. u Srbiji


 
Podsjetimo, Bisnode Južna tržišta je u oktobru ove godine potpisao strateški ugovor s firmom D&B vodećim svjetskim ponuđačem poslovnih i kreditnih informacija. Ugovorom je uređeno da će Bisnode od juna slijedeće 2016. godine preuzeti ekskluzivno partnerstvo D&B-a za ovaj dio Europe. Zahvaljujući posljednjoj akviziciji, taj je rok značajno skraćen tako da će već od januara 2016. Bisnode u svojem portfelju imati i proizvode te usluge firme D&B.


 
Kupljena preduzeća svojim su poslovanjem pokrivali i tržišta Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije. Spomenute firme su u 2014. godini ostvarile 1,232 miliona eura prihoda te 295.000 eura neto dobiti.


 
- Iznimno poštujemo dosadašnje klijente D&B-a te želimo što je prije moguće obaviti transfer znanja i vještina - kazala je Maria Anselmi, regionalna direktorica Bisnode te nastavila:
 

- Sigurna sam da će sinergijski učinci rezultirati još većom razinom zadovoljstva naših klijenata. Naš portfelj usluga od sada je proširen na cijeli svijet.


 
Bisnode grupacija, vodeći je europski ponuđač poslovnih informacija sa sjedištem u Švedskoj. Bisnode posluje u 17 europskih zemalja te zapošljava 2.500 stručnjaka. Bisnode grupa je ujedno i najveći globalni partner američke firme D&B koja posjeduje najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka s više od 240 miliona podataka o poslovnim subjektima iz više od 30.000 izvora.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook