Video/ Nevjerovatno

Bebu su već otpisali, a onda se dogodilo pravo čudo!

Hronika29.11.15, 19:57h

Bebu su već otpisali, a onda se dogodilo pravo čudo!
Nakon poroda mrtvorođenčeta, dok su se ljekari još uvijek bavili majkom, doktorica koja je sudjelovala na porodu odjedanput je čula tihi udah

 

 

OVOGODIŠNJI Dan zahvalnosti u Americi jedna će njujorška obitelj i čitav tim liječnika pamtiti za cijeli život, a priče o svom rođenju kojeg su pratile brojne komplikacije u tančine će s vremenom saznati i mali Noah, beba koju su proglasili mrtvom. 

 


 
Ujutro na Dan zahvalnosti (26. studenog) u njujoršku je bolnicu Mt. Sinai Hospital pristigla trudna Jocelyn Robertson. Bolovi i komplikacije povezane uz dijagnozu Placenta previe nastupili su još ranije te su je odmah po dolasku stavili na ultrazvuk. I tada se dogodilo ono od čega svaki doktor strepi - bebi se nisu čuli otkucaji srca. U pomoć doktorici došao je i drugi doktor koji je nažalost također mogao samo ustvrditi da se bebi ne čuje srce te da je preminulo u trbuhu. 


 
Majka i otac Ignacio Guzman počeli su naravno odmah očajno plakati, no nije bilo vremena za tugu jer je majka morala na hitnu operaciju s obzirom da je radi placenta previe posteljica već blokirala cerviks te je obilno krvarila i samim time morala pod hitno na porod. 


 
No nakon poroda mrtvorođenčeta, dok su se liječnici još uvijek bavili majkom, doktorica Sampson koja je zaprimila i pomogla poroditi majku odjedanput je čula tihi udah. Bio je to udah bebe te je gotovo preskočila i majku i tim ne bi li što prije stigla bebi. Udah je popratio izdah i nekim čudom, čudom Dana zahvalnosti, mali Noah je bio živ. Sestre su se odmah išle uvjeriti i nakon pregleda bebu su proglasile potpuno zdravom. 


 
To je doista čudo na kojem se trebalo zahvaliti! 


 
Beba je odmah prebačena na intenzivnu njegu, o čudu je odmah obaviješten i otac i malo je reći da su svi u toj njujorškoj bolnici osjetili neviđenu radost radi ovog velikog čuda kojem su svjedočili. 


 
Majka se oporavlja i već puna dva dana mazi sa svojim malim Noahom. 
 


Nazvali to čudom ili ne, važno je da je maleni heroj uspio udahnuti život.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook