Koliko je zaista štetno

Pet 'istina' o bojanju kose u koje ne trebate vjerovati

ŽENA iN27.11.15, 16:44h

Pet 'istina' o bojanju kose u koje ne trebate vjerovati
Rijetke su žene koje nisu isprobale bojanje kose barem jednom u životu. Ovaj tretman ljepote podložan je mnogim kritikama, pogotovo ako se njemu često prepuštate. Znate li šta je istina, a što su samo 'bapske' priče? Otkrijte u našem tekstu

 

1. Mit: Ne smiješ bojati kosu kad si trudna 


Iako će vas neki liječnici upozoriti na ovu činjenicu, ne postoji znanstveni dokaz o negativnim posljedicama hemikalija iz boje za kosu na nerođeno dijete. Ako želite biti sigurni, pričekajte s odlaskom kod frizera do drugog ili trećeg tromjesečja trudnoće, ili se odlučite samo za pramenove i tako smanjite količinu kemikalija koje će biti apsorbirana kroz vaše tjeme. 

 

2. Mit: Uvijek trebaš obojiti obrve u istu boju kao i kosu


Prirodna ste brineta, ali ste obojili kosu u plavu i sad ste na sto muka što napraviti s obrvama? Frizeri i stilisti preporučuju nježan kontrast između dviju boja. Ako imate svijetlu kosu, obrve bi trebale biti jednu nijansu tamnije. Ako imate tamnu kosu, obrve bi pak trebale biti jednu nijansu svjetlije. 

 

3. Mit: Smiješ oprati kosu nakon bojenja 


Većina pakiranja za kućno bojanje kose sadrži upute kako se boja ne nanosi na čistu kosu, te da se nakon tretmana kosa ne smije prati. Trebali bi s pranjem kose pričekati barem 24 sata. Istovremeno, nakon kućnog bojanja kose ne odlazite na bazen oko dva tjedna, jer bi klor iz vode mogao uništiti vaše vrhove i promijeniti boju kose. 

 

4. Mit: Bojanje kose smanjuje volumen vlasi


Ne želite obojite kosu jer se plašite da će vam vlasi postati tanke i beživotne? Frizeri tvrde da nema mjesta za strah. Naprotiv, boja kreira iluziju voluminoznosti, pojačava gustoću i težinu kose. Blajhanje kose je jedina iznimka od ovog pravila. 

 

5. Mit: Bojanje uništava kosu zauvijek


Bilo kakvo kemijsko tretiranje kose utječe na njen izgled. No ako ste tip osobe koja pazi na zdravlje vlasi, pere kosu odgovarajućim šamponom i jednom tjedno stavlja regenerirajuće maske, moguće je povratiti kosu na originalno 'djevičansko' stanje.

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook