Osumnjičen za krivično djelo primanje dara

SIPA u nastavku akcije 'Coral' uhapsila jednu osobu

Hronika27.11.15, 11:09h

SIPA u nastavku akcije 'Coral' uhapsila jednu osobu
J.Č. se sumnjiči da je kao član zločinačke organizacije počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi i druga krivična djela

 

U nastavku aktivnosti u okviru akcije „Coral“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na području Sarajeva uhapsili J.Č. (1961).

 

J.Č. se sumnjiči da je kao član zločinačke organizacije počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi i druga krivična djela.

 

Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode predata je sinoć na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, po čijoj naredbi je i lišena slobode.

 

Podsjećamo, u akciji „Coral“, koja je realizirana 8.10. ove godine, slobode je lišeno deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima poreska utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, organiziranje otpora i dr. Istog dana pretreseni su objekti na deset lokacija, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

 

Aktivnosti na tom predmetu se nastavljaju, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook