Zbog prijave za terorizam

Pušten sin Dauta Tihića, slijede tužbe prema odgovornim licima iz MUP-a RS

Hronika26.11.15, 19:07h

Pušten sin Dauta Tihića, slijede tužbe prema odgovornim licima iz MUP-a RS
Uhapšeni sin Dauta Tihića kojeg je slobode lišio MUP RS-a zbog anonimne prijave za terorizam pušten je na slobodu, potvrdio nam je Tihić, a koji je podsjećamo odbornik SBB-a u Skupštini opštini Srebrenica i bivši komandant Armije RBiH, piše novinska agencija Patria

 

- Moj sin je sada u Skelanima i kući je. Ja sam danas imao sjednicu Skupštine i neka mi časni pojedinci oproste, ali moje kolege iz skupštinskih klupa su idioti. Čak ovaj pretres kuće i anonimnu prijavu vežu za neke moje izjave od ranije, a u kojima sam kritikovao vlast u RS-u – kaže Tihić.

 

Podsjećamo, Tihićev sin rođen je 1982. godine i stalno je nastanjen u Štokholmu, oženjen je, a trenutno je u BiH kako bi pomogao roditeljima u pripremama za zimu. Nakon što su specijalci MUP-a RS pretresli pokretnu i nepokretnu imovinu Tihića i nisu pronašli eksploziv, priveli su Tihićevog sina.

 

- Sada ću tužiti osobu iz MUP-a RS koja je ovu anonimnu prijavu proslijedila Centru javne bezbijednosti Bijeljina. Neću stati na ovome, neće me zaustaviti u cilju da dođem do istine – dodao je Tihić. 

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook