SAMER RAŠIDAT O SMJENI I NOVOJ KOALICIJI U KANTONU SARAJEVU

Ne vole da poštuju zakon i propise ali čestitam novoj koaliciji!

Front25.11.15, 18:37h

Ne vole da poštuju zakon i propise ali čestitam novoj koaliciji!
Današnji post Samera Rešidata, dojučerašnjeg ministra kulture i sporta u Kantonu Sarajevo, izazvao je burnu polemiku na FB. Inače, ministar Rešidat (DF) bio je na početku svog mandata kritički dočekan u dijelu javnosti ali je za samo nekoliko mjeseci svog rada zadobio povjerenje mnOGih kulturnih radnika u Sarajevu svojim konstruktivnim i pragmatičnim odnosom prema rješavanju nagomilanih problema u ovoj oblasti

 

Hitna skupština je zakazana i održana bez osnova. Nismo kršili propise, nismo nedostojni funkcije i časno smo obavljali svoju dužnost , ali smo ipak smjenjeni.
Legitimno je da se prave koalicije, ali je obaveza svih političkih subjekata da poštuju propise. Pokazalo se da je najbitnije imati dovoljno “ruku” dok su propisi manje bitni. Nije kraj svijeta, idemo dalje!


Čestitam novoj koaliciji, koju čine SDA-SBB-BOSS-BPS (izvinjavam se ako sam nekoga zaboravio), i želim im mnogo uspjeha u radu. Drago mi je da su se okupili oko Agende, koja je slična principima DF-a koji su bili uslov za ulazak u vlast prije manje od godinu dana.


Predstavnici nove vladajuče koalicije kažu da već na proljeće počinje gradnja južne i sjeverne longitudinale i prve transverzale, kao i gradnja toplovoda od Kaknja do Sarajeva.
DF će biti konstruktivna opozicija. Prednost novih ministara je ta što oni neće imati dodatni pritisak medija koji su imali ministri DF-a, već naprotiv, imaće vjetar u leđa da što bolje obavljaju svoj posao. Ono sto tražimo od njih je da te pozitivne promjene osjete i gradjani, a ne da čitaju obećavajuce članke iz “objektivnih” medija. 


Neka nam je svima sretan 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

 

Facebook/DEPO Portal)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook