BIVŠI PREMIJER NA SLOBODI

Ivo Sanader izašao iz zatvora: Politikom se više ne bavim!

Front25.11.15, 17:45h

Ivo Sanader izašao iz zatvora: Politikom se više ne bavim!
Ivo Sanader izašao je iz zatvora u Remetincu gdje su ga prvi dočekali njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković.

 - Bio sam uvjeren da smo ostvarili najviše standarde u svim poljima gdje smo razgovarali s EU i NATO-om. Ne pozna se nijedan slučaj na kojemu se čovjeku sudi u pet različitih postupaka. Da se to spojilo ja bi bio na slobodi. Ako protiv jednog čovjeka postoje i na dva suda postupka, oni se spoje i prebace na jedan sud. To nije učinjeno kod mene i to je krešenje mojih ustavnih prava. Nisam ogorčen, ali sam nezadovoljan da se nešto tako može dogoditi. Politiku neću komentirati, njome se više ne bavim. Koncentrirat ću se na postupke. Zadovoljan sam kako se postupalo sa mnom u zatvoru, kazao je Sanader po izlasku iz zatvora.

 

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je ukinulo istražni zatvor za bivšeg premijera Ivu Sanadera koji bi iz Remetinca. Pušten je na slobodu bez ikakve jamčevine i mjera opreza, a na tu odluku Uskok je najavio žalbu.

 

Ispred Remetinca Sanaderov izlazak čekale su brojne novinarske ekipe, a među njima je i jedna mještanka koja je rekla da je čekala Sanadera svaki put kada je bio najavljen njegov izlazak. Ona smatra da Sanader nije kriv, da ima i većih lopova od njega te da je on pametan čovjek kojega treba pustiti na slobodu. Neki vozači trubili su prolazeći pokraj Remetinca, a neki su čak i izašli iz automobila kako bi snimili selfie ispred zatvora. 

 

Ispred Remetinca okupili su se i mladići s transparentom "Ćaća, dica te tvoja čekaju" koji su rekli da čekaju Ćaću, što je popularni Sanaderov nadimak, da ih vodi u bolji svijet.

 

Sanaderu je podršku došao dati i jedan muškarac u plavom šuškavcu s logom HDZ-a koji je rekao da nije član te stranke, već samo simpatizer.

 

– Čekam premijera da izađe jer će on za mene uvijek biti premijer - rekao je.

 

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook