Porodica u šoku

Specijalci pretresli kuću bivšeg komandanta Armije RBiH u Srebrenici, tražili oružje

Hronika25.11.15, 11:18h

Specijalci pretresli kuću bivšeg komandanta Armije RBiH u Srebrenici, tražili oružje
Rekli su da traže oružje i eksploziv, rekao je jedan od bivših pripadnika Armije RBiH i jedan od rijetkih preživjelih komandanata Armije nakon genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine

 

Specijalna jedinica MUP-a RS pretresla je kuću odbornika u Skupštini općine Srebrenica, a tražili su oružje i eksploziv, javlja bh. novinska agencija Patria.

 

Daut Tihić iz Skelana kod Srebrenice potvrdio je kratko za Patriju da je sinoć u njegovoj kući nalazi grupa specijalaca sa dugim cijevima, koji pretresaju prostorije njegove kuće.

 

- Rekli su da traže oružje i eksploziv – rekao je Tihić. On je dodao da se specijalci prema njemu i njegovoj porodici ophode korektno, ali njima svejedno nije prijatno. Naročito je teško njegovoj supruzi koja je srčani bolesnik.

 

Tihić je jedan od bivših pripadnika Armije RBiH i jedan od rijetkih preživjelih komandanata Armije nakon genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine.

 

On vjeruje kako su pretres 'naručili lokalni političari iz SDA i SNSD-a', jer se ne slaže sa njihovim političkim stavovima, javlja Patria.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook