Uhvaćene dvije grupe

Teroristi u Mađarskoj? Policija uhapsila četvoricu s eksplozivom, pronašla laboratorij za izradu bombi

Hronika25.11.15, 10:46h

Teroristi u Mađarskoj? Policija uhapsila četvoricu s eksplozivom, pronašla laboratorij za izradu bombi
Nakon hapšenja provedene su pretrage kuća osumnjičenika i pronađen je laboratorij s eksplozivom i napravama “pogodnima za masovno ubijanje”, rekao je Hajdu državnoj televiziji M1

 

Mađarska protuteroristička policija uhapsila je četiri osobe koje su se zaputile prema glavnom gradu, Budimpešti, s eksplozivom u autu, te je pronašla laboratorij za izradu bombi, izjavio je zapovjednik te mađarske postrojbe, koji nije isključio moguću povezanost uhapšene četvorke s islamistima.

 

Mađarski Protuteroristički centar objavio je da je pojačano osiguranje nekih najviših dužnosnika. Direktor Centra, Janos Hajdu, rekao je da su osumnjičenici uhvaćeni prošle sedmice nakon istrage povezane sa sigurnošću najviših dužnosnika. Odbio je reći kojih, javlja Reuters.

 

Nakon hapšenja provedene su pretrage kuća osumnjičenika i pronađen je laboratorij s eksplozivom i napravama “pogodnima za masovno ubijanje”, rekao je Hajdu državnoj televiziji M1.

 

Rekao je i da je policija uhapsila i dvojicu muškaraca s automatskim oružjem, no da nije jasno jesu li dvije grupe povezane. Odbio je i reći jesu li povezani s džihadistima, a nije otkrio ni koje su nacionalnosti uhapšeni.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook