VIDEO/ NAKON 15 DUGIH GODINA

Nekada zavodnik, a sada beskućnik: Povratak Žarka Lauševića na veliko platno

Kultura24.11.15, 16:14h

 Nekada zavodnik, a sada beskućnik: Povratak Žarka Lauševića na veliko platno
Dva junaka, dva anti-heroja, ponižena, osuđena, odbačena od svih, otkrivaju snagu ljubavi u sebi i sopstvenom iskupljenju... Oni su junaci filma "Smrdljiva bajka"...

 

U srijedu, 25. novembra, u beogradskom Sava Centru održat će se premijera novog filma Miroslava Momčilovića "Smrdljiva bajka", filma u kome se na veliko platno, nakon 15 dugih godina, vraća jedan od najpopularnijih ex-jugoslavensih glumaca, Žarko Laušević.

 

Moma je skitnica koji živi u napuštenoj fabrici i pati od depresije. Ema je skitnica koja živi u šahtu i lječila se od alkoholizma. Oni počinju da žive zajedno u potpunoj nemaštini... Ovo je ukratko siže filma “Smrdljiva bajka” scenariste i reditelja Miroslava Momčilovića, u kom glavnu ulogu, uz već pomenutog Lauševića, igra i Jelena Đokić.

 

U ostalim ulogama pojavljuju se Petar Božović, Miloš Vlalukin, Bojan Žirović, Nebojša Ljubičić...


Momčilović je ljubiteljima filma poznat po svojim ranijim ostvarenjima "Sedam i po" (2006.) i "Čekaj me, ja sigurno neću doći" (2009.), za koje također potpisuje i scenario i režiju.


O svom najnovijem filmu kaže:
 

- Inspiraciju za ovu priču sam našao posmatrajući par beskućnika, muškarca i ženu, kako se drže za ruke. Bio je to jedan od najdirljivijih prizora koji sam vidio. Pratio sam ih neko vrijeme. Živjeli su u kanalizacionom šahtu. Dva junaka, dva anti-heroja, ponižena, osuđena, odbačena od svih, otkrivaju snagu ljubavi u sebi i sopstvenom iskupljenju. Oni, na neki način, predstavljaju spasioce svega lijepog i uzvišenog, svega što nas čini ljudima. Moja namjera je da pokušam da učinim te ‘nevidljive ljude’- vidljivim. Ključ mog rediteljskog pristupa leži u samom naslovu filma: Smrdljiva bajka. Slika i zvuk treba da prenesu jedinstvo suprotnosti - smrad i bajku!


Nakon premijere u Beogradu, "Smrdljiva bajka" kreće u distribuciju po Srbiji, a potom i po regionu.

 

Pogledajte trailer....

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook