MERKETING JE MRTAV, ŽIVIO MARKETING

U Sarajevo stiže marketinški mag Saša Savić

Biznis Klub20.11.15, 14:31h

U Sarajevo stiže marketinški mag Saša Savić
Saša Savić, jedan od najcjenjenijih marketinških stručnjaka u svijetu, održava predavanje u Sarajevu pod nazivom: „Marketing je mrtav. Živio marketing“

 


Sarajlija Saša Savić je CEO Mediacom-a, medijske agencije broj 1 u Sjedinjenim Američkim Državama i dobitnik prestižne nagrade Media Maven, a ove godine je proglašen i medijskim direktorom godine, prema izboru AdWeek magazina.


Predavanje će biti održano u petak, 27. novembra na ACADEMY 387, a Savić će govoriti o braku između kreativnosti i brojeva, kampanjama sa svrhom, te šta predstavlja umjetnost rasta.


Voditelji marketinga, brand manageri i direktori prodaje koji žele razvijati marketinške ideje izvan uobičajenih okvira, mogu osigurati svoje mjesto na predavanju godine putem linka.


Organizatori predavanja su agencija FABRIKA i ACADEMY 387, a Saša Savić kao pasionirani ribolovac, se odrekao svog honorara za ovo predavanje kako bi se sva prikupljena sredstva preusmjerila za poribljavanje rijeke Neretve.


Tajna Sašinog međunarodnog uspjeha je u pronalaženju novih puteva i modela za gradnju brendova, najčešće kroz kombinaciju kreativnosti i nove tehnologije.


Među srednjom generacijom Savić je poznat kao jedan od osnivača i popularnih voditelja prijeratnog Omladinskog programa Radija Sarajevo. Međunarodnu karijeru je počeo u Pragu, gdje od 1993. radi za McCann-Erickson, da bi se 1998. preselio u New York gdje mu je povjeren management medija za globalne klijente Universal McCanna. Tokom narednih osam godina kreirao je i vodio medijske strategije za Coca-Colu, Microsoft, Mastercard, Intel, Jack Daniels i mnoge druge globalne brandove. Tokom 2006., Savić preuzima dužnosti globalnog direktora za Procter&Gamble, čije se aktivnosti protežu u 85 država u svijetu, da bi 2010. preuzeo funkciju Chief Operating Officer-a za Havas Media North America.

 

(DEPO PORTAL/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook