FOTO&VIDEO/ Tražila se karta više

'Hiljadarka' Nenada Đurića premijerno prikazana u Beču, narednog vikenda ide preko okeana

Mediji17.11.15, 12:23h

'Hiljadarka' Nenada Đurića premijerno prikazana u Beču, narednog vikenda ide preko okeana
Premijerom u glavnom gradu Austrije komedija bh. reditelja Nenada Đurića, snimljena u produkciji HEFT agencije Sarajevo, krenula je u svoju međunarodnu kino distribuciju od koje se puno očekuje

 

Nakon što je pretpremijerno prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, te imao nekoliko projekcija u regionu, drugi dugometražni igrani film bh. reditelja Nenada Đurića krenuo je u svoju svjetsku kino distribuciju u petak, 13. novembra, i to velikom premijerom u glavnom gradu Austrije. Velika dvorana kapaciteta 800 mjesta u kinu UCI Kinowelt Millenium City u Beču rasprodata je nekoliko dana pred premijeru kao i projekcija nakon nje, što dovoljno govori o interesu publike za ovo filmsko ostvarenje.

 

Nakon premijere dio autorske ekipe filma koju su činili producent Almir Šahinović, reditelj Nenad Đurić i glumci Moamer Kasumović i Edhem Husić dugo su se zadržali u dvorani u razgovoru sa publikom i gotovo se dva sata slikali sa svim zainteresovanim gledateljima filma. U narednim danima ovaj izuzetno traženi film ostaje na reportoaru kina u Beču.

 

'Hiljadarka' već narednog vikenda pred nama nastavlja svoje putovanje zapadnom Evropom i to u dalekoj Švedskoj premijernim projekcijama 20. i 21. novembra u Norčepingu i Ljungbiju, gdje takođe vlada veliki interes publike i traži se karta više. Odmah nakon toga ovaj bh. film narednog vikenda prelazi preko okeana na sjevernoameričku turneju i zakazane premijere u Klivlendu, Detroitu i Čikagu, gdje je radi velikog interesa publike projekcija zakazana u poznatoj dvorani Pathio Theatre kapaciteta 1000 mjesta. 

 

ekipa-hiljadarka-bec

 

U filmu „Hiljadarka“ glavne su uloge ostvarili Branislav Trifunović, Aida Bukva, Milutin Mima Karadžić, Moarem Kasumović, Vanesa Glođo, Edhem Husić, Slaven Knezović, Željko Pervan, Armin Omerović i Nikola Kojo, koji u filmu tumači ulogu Josipa Broza Tita

 

Film je sa svojom službenom kino distribucijom u Bosni i Hercegovini krenuo od 10. septembra gdje ga je pogledalo preko 25.000 gledatelja, a sa velikih uspjehom se prikazao u kinima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori i Sloveniji. 

 

Uz sve to poznata pjevačica Ružica Efendić, koja ima i ulogu u filmu u saradnji sa autorom muzike Vladom Podanyjem, snimila je i muzički spot za naslovnu pjesmu filma „Hiljadarka“ koji je nedavno predstavljen javnosti. 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook